Tijdens de expositie 'Work in progress' staat het proces van een werk centraal.
Tijdens de expositie 'Work in progress' staat het proces van een werk centraal. (Foto: )

Work in progress bij Galerie Kempro

Van de redactie

Weer terug bij de basis: het proces

Na ruim 13 weken in 'corona-lockdown’ mocht Galerie Kempro in Sterksel begin juni weer enkele van haar kunstenaars en ambachtslieden ontvangen binnen het atelier. Net zoals voor iedereen betekende deze onzekere en onrustige periode voor de mensen binnen Kempro wat anders. Zo raakte een enkeling in een sociaal isolement, terwijl het voor de ander als een vakantie voelde. Toch was er één gemeenschappelijke deler: de ontwikkeling van creativiteit.

Sterksel - Want wat doe je als je ‘normale dag’ ineens niet meer zo normaal is en je vertrouwde dagritme weg valt? Je gaat opzoek naar een nieuwe manier. 'Work in progress' is de naam van de nieuwe exposite, verzorgd door de eigen mensen binnen het atelier van Kempro. Waar we voor de lockdown vaak in de waan van de dag verkeerden zijn we nu juist weer terug bij de basis: het proces. En vaak is een proces nóg interessanter dan het eindproduct. Graag willen de medewerkers en kunstenaars van Kempro bezoekers dan ook meenemen in dit proces. Een proces van worsteling, ontplooiing, terug bij af zijn, opnieuw beginnen en uiteindelijke trots. De expositie ‘Work in progress’ betekent ook letterlijk dat getoond wordt hoe een werk tot stand komt. De galerie wordt tijdens deze expositie zelfs deels atelier. Een werkplek waar tijdens de expositie wordt gewerkt aan een serie schilderijen. Anders dan dat bezoekers gewend zijn, wordt deze expositie niet met een officiële opening geopend. Bezoekers worden graag gefaseerd ontvangen. De expositie is afgelopen zondag gestart.

De voorlopig aangepaste openingstijden van de galerie zijn: woensdag, donderdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Ook is Galerie Kempro volop in ontwikkeling naar een meer digitale omgeving. Zo is de website momenteel ‘in progress’ en wordt verwacht deze op korte termijn aan het publiek te kunnen presenteren. Volg Galerie Kempro ook op Facebook en Instagram voor het volgen van alle processen via filmpjes.

Galerie Kempro is te vinden aan Dokter Ruttenpark 10 in Sterksel. Contact kan opgenomen worden via telefoonnummer 040 227 9121.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden