Foto:

Met PVGE op de fiets naar Eerselse Tinteltuin

Op dinsdag 28 juli organiseert de PVGE een fietstocht naar de Eerselse Tinteltuin:

Heeze-Leende - In de fraai aangelegde Tinteltuin staan honderden verschillende bloemen. Er zijn borders in verschillende kleurstellingen, zoals een lange dubbele geel-oranje-rode border, een witte tuin en een blauw-rose hoek. Elke maand bloeien er weer andere bloemen vanaf begin mei tot eind oktober. Zodoende is de tuin in de zomer weer heel anders dan in het voorjaar en in de herfst. Ook de omgeving verandert in de loop van het seizoen. In het voorjaar is er een riant uitzicht en in het najaar is de tuin omsloten door maisvelden. In een aparte hoek van de tuin worden in buxusvakken tientallen eetbare bloemen gekweekt. Sommige zijn al wel enigszins bekend zoals kamille en Oost-Indische kers. Er staan ook veel bloemen bij waarvan u wellicht niet zou denken dat ze eetbaar zijn, zoals daglelie en goudsbloem. Van veel eetbare bloemen zijn er recepten. Er is een groot assortiment struiken en bomen met eetbare bessen, vruchten en noten. Er zijn oude rassen aangeplant, zoals de notarisappel en de mispel, en bijzondere soorten zoals de paw-paw en de blauwe honingbes.

Er wordt vertrokken om 9:30 aan de achterkant van het NS station Geldrop (Toernooiveld) en de leden uit Heeze-Leende vanaf de achterkant NS station Heeze, daar vandaan door naar de hut van Mie Pils, waar de Heezer PVGE leden zullen aansluiten.
Vervolgens door de bossen naar Waalre en even aanleggen bij herberg ’t Loon in Loon, waar de PVGE een koffie/thee rondje aanbiedt. Daarna verder naar Eersel. Aankomst rond 12.00 uur.

Naderhand wordt op de terugweg een iets andere route gefietst:
Afstanden: Geldrop- ‘t Loon 12 km, ’t Loon – Tinteltuin 10,3 km
Terugtocht naar Geldrop NS totaal, 22 km
Hele tocht op verharde fietspaden of agrarische asfaltwegen.

Deelname: 5 euro voor leden PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende, anderen betalen 8 euro.

Neem zelf ook een fietsroutekaart mee en een bandenreparatie set.

Graag vooraf aanmelden bij Max van Hofweegen, liefst via e-mail:
MaxvHofweegen@Gmail.com

of via telefoonnummer 040 - 2263334.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden