Het St. Jorisgilde kan tevreden terugkijken op een gezellige contactdag. Foto: heeze-leende24, Thijs Verleg - Beeld - HBL Fotografie
Het St. Jorisgilde kan tevreden terugkijken op een gezellige contactdag. Foto: heeze-leende24, Thijs Verleg - Beeld - HBL Fotografie (Foto: )

Wim Snoeijen geïnstalleerd als Keizer

Wim Snoeijen geïnstalleerd als Keizer bij Sint Joris

HEEZE - Vanwege het overlijden van keizer Jan van Lierop op 4 januari van dit jaar, werd wachtende keizer Wim Snoeijen zondagochtend geïnstalleerd op gildeterrein De Santen in Heeze. Wim heeft zich tot Koning geschoten in 2003, 2006 en 2009. Driemaal achtereenvolgend Koning is Keizer. Ze hadden echter al een regerend Keizer (geïnstalleerd op 12-8-1991) in de persoon van Jan van Lierop sr. Normaal wordt dan bij de eerstvolgende gelegenheid de nieuwe Keizer geïnstalleerd maar door het coronavirus is hiervoor nog geen gelegenheid geweest. Samen met gildebroeders en gildezusters maar ook familie en genodigden was er een officieel moment waarop Wim de versierselen kreeg omgehangen gevolgd door een vendelhulde. Tevens werd er stilgestaan bij het overlijden van Jan van Lierop sr. Een foto van hem werd onthuld in het clublokaal van het Heezer gilde door de vrouw en zoon van de overleden keizer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden