FOTO: Het hele gebouw kon worden bewonderd tijdens de rondleiding. (Foto: Jurgen van Hoof)
FOTO: Het hele gebouw kon worden bewonderd tijdens de rondleiding. (Foto: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

Einde in zicht voor MFA Leende

'Alles zit erop en eraan'

Roy de Leijer

De bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) in het dorpshart van Leende nadert de eindfase. Als alles volgens planning verloopt opent het dorpshuisgedeelte half oktober de deuren. In een later stadium nemen bassischool De Triangel en kinderopvang Korein hun intrek in het gloednieuwe gebouw.

LEENDE - Samen met leden van het nieuwe bestuur van Stichting Dorpshuis Leende en de klankbordgroep Buitenruimte MFA namen medewerkers van Korein en De Triangel op woensdag 1 juli een kijkje in het in aanbouw zijnde complex op de hoek Dorpstraat-Kerkstraat in Leende. Daar werden ze over de voortgang van het bouwproject bijgepraat door wethouder Frank de Win en medewerkers van bouw- en aannemersbedrijf Aarts Bouw. Daarna was er een rondleiding door de nieuwbouw.

Ook in deze coronatijd verloopt de bouw voorspoedig. Als alles volgens planning blijft verlopen, dan wordt het nieuwe dorpshuis op 1 oktober opgeleverd. De verhuizing van de huidige De Meent naar het nieuwe onderkomen is gepland voor de eerste helft van oktober. Daarna wordt het oude, naastgelegen gemeenschapshuis gesloopt, zodat er een start kan worden gemaakt met het aanleggen en inrichten van het nieuwe schoolplein.

Daardoor kunnen basisschool De Triangel en kinderopvang Korein pas in een later stadium hun intrek in het gebouw nemen. “Eerst moet het nieuwe schoolplein klaar zijn”, legt schooldirecteur Mari Kokke uit. Daardoor verhuist De Triangel pas volgend jaar van de schoolwoningen in de Breedvennen naar het nieuwe onderkomen. Kokke: “Het is de bedoeling dat we voor de voorjaarsvakantie gaan verhuizen. Planologisch kan dit niet anders." Voor de basisschool zijn nu negen klaslokalen beschikbaar, maar als de school om extra ruimte verlegen zit kan er worden uitgebreid naar elf lokalen.

Voor veel deelnemers aan de rondleiding was het de eerste keer, of al weer een aantal maanden geleden, dat ze het nieuwe complex van binnen konden bekijken. Vooral de metershoge foyer van het nieuwe dorpshuis en de gym- en cultuurzaal maakten indruk op hen. Het hele gebouw kon worden bewonderd, inclusief de vergader- en opslagruimten, kleedruimten en het keukengedeelte. “Alles zit er op en aan”, constateert Jan Maas, die namens de omwonenden in de klankbordgroep zit.

Een uitgebreide impressie van de MFA is te zien op
www.parelvanbrabant.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden