De wagenbouwers worden opgeroepen een wagen te bouwen die zij in verleden al eens in het groot hebben gemaakt. Op de foto de creatie van Ge Wit 't Oit Noit Nie in 2019. (Foto: Jurgen van Hoof)
De wagenbouwers worden opgeroepen een wagen te bouwen die zij in verleden al eens in het groot hebben gemaakt. Op de foto de creatie van Ge Wit 't Oit Noit Nie in 2019. (Foto: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

Brabantsedag krijgt Lego-editie

HEEZE - Een oud-winnaar of een andere Brabantsedag-creatie in plastic steentjes. Het zou deze zomer zomaar kunnen, want nu het rijdende theaterspektakel door de corona-uitbraak niet doorgaat komt er een speciale Lego-editie.

Stichting Vrienden Wagenbouwers bedacht de alternatieve parade voor de 16 wagenbouwersgroepen. “We hebben hiervoor contact gezocht met sponsoren, de gemeente en Stichting Brabantsedag. Van iedereen hebben we medewerking gekregen", zegt Thijs Verleg van Stichting Vrienden Wagenbouwers.

Diverse bedrijven uit Heeze hebben de stichting de helpende hand toegestoken, waardoor via sponsoring voor iedere wagenbouwersgroep 15.000 bouwsteentjes beschikbaar is. Verleg: “Alle deelnemende groepen krijgen dezelfde pakketten met steentjes, wieltjes en poppetjes.” In totaal worden er bijna een kwart miljoen Lego-blokjes uitgedeeld. De wagenbouwers worden opgeroepen om een wagen na te bouwen die zij in de afgelopen 62 jaar al eens in het groot hebben gemaakt voor de Brabantsedag.

De creaties worden de gehele maand september bij diverse winkeliers en bedrijven in het centrum van Heeze tentoongesteld. Maar eerst wordt op zondag 30 augustus de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt. Na afloop worden de Lego-blokjes gedoneerd aan sociaal maatschappelijke doelen in de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden