Het museum sloot in maart tijdelijk haar deuren in verband met het coronavirus. Nu is besloten deze voorgoed te sluiten.
Het museum sloot in maart tijdelijk haar deuren in verband met het coronavirus. Nu is besloten deze voorgoed te sluiten. (Foto: )

Het Peter van den Braken Centrum gaat sluiten | persbericht

Peter van den Braken Centrum sluit deuren

Sterksel - Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus sloot het Peter van den Braken Centrum medio maart 2020 zijn deuren. Nu, enkele maanden later, hebben Hanneke Pisa en Truus Prozée besloten het museum voorgoed te sluiten. “We vinden het niet langer verantwoord bezoekers te ontvangen in onze expositieruimte. Dat geldt vooral voor onze bezoekers maar ook voor ons.” Dat betekent dat er een eind komt aan de droom die Leo Pisa veertig jaar geleden begon: het verzamelen van schilderkunst van kunstenaars die in de eerste helft van de twintigste eeuw in het schildersdorp Heeze en omgeving woonden en werkten.

De kerncollectie bestaat uit werken van Peter van den Braken, Antoon Kruysen, Jan Kruysen, Henriëtte Pessers, Martin Roestenburg, A.J. Groenewegen, Hen Euverman en Peer van den Molengraft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden