Logo deparelvanbrabant.nl


Er is genoeg te zien én te beleven op de Groote Heide.
Er is genoeg te zien én te beleven op de Groote Heide. (Foto: )

75 belevenissen verzameld in 1 bundel

Van de redactie

Inspiratie en ideeën voor activiteiten in eigen land

Lokale samenwerking

Zes gemeenten (Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Pelt en Valkenswaard) werken grensoverschrijdend samen om 'hun' natuur te koesteren.

'Er zit muziek in dat bos', 'Prikkel al je zintuigen' of 'Proef de streek': zomaar een greep uit de 75 belevenissen die natuurgrenspark De Groote Heide te bieden heeft. Deze belevenissen zijn recent gebundeld in een prachtige belevenissengids. De gids staat boordevol tips voor activiteiten met daarbij korte recensies. Hoewel deze gids áltijd handig is, geeft het zeker in deze tijd inspiratie en ideeën voor leuke activiteiten in eigen land. Vakantie in De Groote Heide? Met deze gids kan iedereen vooruit!

Heeze-Leende - De gids is opgebouwd uit verschillende thema’s: Cultuur, Natuur, Sporten en spelen, Proeven en overige belevenissen die je echt niet mag missen. Je kunt zoeken op thema en online ook op alfabet. Bovendien zijn de belevenissen geclusterd op de kaart zodat je per gebied kunt zoeken. De activiteiten zijn voor jong tot oud, dus voor ieder wat wils. Ook wie geen Nederlands spreekt, kan vooruit met de gids vanwege de korte Engelse beschrijvingen. Extra leuk: De familie Beeren heeft al diverse belevenissen getest. Hun ervaringen staan in de gids en zijn binnenkort ook te vinden in de vlogs op onze website en social media.

Waar te verkrijgen?
De belevenissengids is te verkrijgen bij verschillende partners in De Groote Heide, zoals VVV’s en toeristische informatiepunten, wordt in sommige gemeenten huis aan huis verspreid én is online te vinden op

www.degrooteheide.eu/belevenissen

Wat is natuurgrenspark De Groote Heide?

Van Hamont-Achel en Pelt (BE) tot aan de groene stadsrand van Eindhoven (NL) ligt een gevarieerd en veelzijdig natuurgrenspark van bijzondere waarde. De unieke biodiversiteit, de verscheidenheid aan kleinere natuurgebieden én de aanwezigheid van vennen en beken maken van De Groote Heide een magische plek. Maar niet alleen de natuur is er ontiegelijk mooi, er is ook van alles te beleven.

Kijk voor meer informatie op bovengenoemde website.

Nieuwsoverzicht