De Cranendonckse burgemeester Van Kessel (l) en De Jong, voorzitter van Herenboeren De Groote Heide, verrichtten zaterdag de officiële opening van Herenboerderij De Groote Heide.
De Cranendonckse burgemeester Van Kessel (l) en De Jong, voorzitter van Herenboeren De Groote Heide, verrichtten zaterdag de officiële opening van Herenboerderij De Groote Heide. (Foto: )

Herenboerderij officieel geopend

Herenboerderij De Groote Heide in Soerendonk is zaterdag officieel geopend door de Cranendonckse burgemeester Roland van Kessel. Daarna was het tijd om op coronaveilige wijze feest te vieren. Vanwege het virus werd er niet één feestje gehouden, maar liefst elf in totaal.

SOERENDONK - Samen met Wytse de Jong, voorzitter van Herenboeren De Groote Heide, onthulde de Cranendonckse burgemeester de naamzuil van Herenboeren De Groote Heide. Dit gebeurde aan de rand van de boomgaard op landgoed De Baronie van Cranendonck. De opening was aanvankelijk gepland voor het begin van de lente, maar moest worden uitgesteld na de corona-uitbraak. Inmiddels zijn de eerste groenten al van het land en begint de boerderij steeds meer vorm te krijgen. De Jong sprak van een nieuwe mijlpaal in het nog maar korte bestaan van Herenboeren De Groote Heide, waarvoor de eerste aanzet in maart 2019 werd gegeven tijdens een informatieavond van GezondDorp Leende. De snelheid waarmee de kleinschalige boerderij is gerealiseerd was ook Geert van der Veer, voorzitter van Herenboeren Nederland opgevallen. Hij overhandigde De Jong een bats, waarmee normaal gesproken op symbolische wijze de eerste schop de grond in gaat. Na de officiële openingshandeling startte het tweedaagse openingsfeest. Aan het einde van het programma lag voor alle leden de oogst van de week klaar om mee naar huis te nemen.

Voor de productie van verse groenten, fruit, eieren en rund-, varkens- en kippenvlees pacht Herenboeren De Groote Heide landbouwgronden rond Kasteeltje Cranendonck in Soerendonk. De coöperatie telt inmiddels 158 leden uit onder meer Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard en Eindhoven.

Meer info: degrooteheide.
herenboeren.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden