Schooldirectrice Lizenka Warmoeskerken met de zogeheten ‘De Lockdown School Award’. (Foto: Jurgen van Hoof)
Schooldirectrice Lizenka Warmoeskerken met de zogeheten ‘De Lockdown School Award’. (Foto: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

De Trumakkers ontvangt award

Uitzonderlijk presteren
in een moeilijke situatie

Roy de Leijer

De leerkrachten van openbare basisschool De Trumakkers in Heeze zijn afgelopen maandagochtend in de zelfgemaakte en echte bloemen gezet. Daarnaast mocht schooldirectrice Lizenka Warmoeskerken de zogeheten ‘De Lockdown School Award’ in ontvangst nemen.

HEEZE - De ‘Lockdown School Award’ is door de leerlingen en hun ouders in het leven geroepen om hun waardering en trots voor alle leerkrachten van de basisschool uit te dragen. Dit uitreiking, een verrassing voor de leraren, gebeurde maandagochtend geheel volgens de geldende coronamaatregelen. De award werd onthuld door Jente uit groep 7, waarna ze van op afstand werd overhandigd aan Warmoeskerken, die de prijs namens het docententeam in ontvangst nam.

Met de award willen de ouders en leerlingen het onderwijsteam bedanken voor hun inzet na het uitbreken van het coronavirus. “Het team van De Trumakkers heeft de award gewonnen omdat ze uitzonderlijk gepresteerd heeft in een periode die niet voor iedereen even makkelijk was. De lockdown en het coronavirus hebben tot veel onrust, verwarring en onzekerheid geleid bij ouders en kinderen. Zo hebben veel klasgenootjes een behoorlijke tijd gescheiden van elkaar doorgebracht”, zegt Hilke Huysinga, ouder en mede-initiatiefnemer van de award. Ook voor het docententeam waren de eerste dagen en zelfs weken best spannend, aldus Huysinga. Ze geeft aan dat de juffen en meesters zich echter hebben ontpopt tot ware vloggers en digitale motivators. In korte tijd zijn er op het gebied van onderwijs op afstand grote stappen gezet. Dit ging gepaard met veel creativiteit. Het eerst lespakket was nog analoog, maar na drie dagen was er al een volwaardig digitaal programma samengesteld, met digitale instructielessen en knutselopdrachten via Google Classroom. Ook werden er online bewegingslessen, workshops en muzieklessen gehouden. Huysinga: “Een van de leraren heeft kookworkshops verzorgd, terwijl collega’s verhalen hebben voorgelezen.”

De afgelopen maanden zijn er over online lesgeven veel nieuwe inzichten ontstaan. Huysinga: “De mediawijsheid is flink toegenomen. Leerlingen en ouders zijn begeleid in hun enorme sprong naar digitaal onderwijs, om de thuisschool vorm te kunnen geven. De kinderen zijn niet alleen wegwijs gemaakt met de lesstof, maar ook op andere gebieden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden