De Leende ondernemer en verenigingsman Tinus Verhoeven is op 30 mei op 89-jarige leeftijd overleden.
De Leende ondernemer en verenigingsman Tinus Verhoeven is op 30 mei op 89-jarige leeftijd overleden. (Foto: )

Necrologie Tinus Verhoeven (1930-2020)

LEENDE - Op 30 mei is in zijn woonplaats Leende Tinus Verhoeven op 89-jarige leeftijd overleden. Het lokale verenigingsleven lag de Leendse ondernemer na aan het hart.

De geboren en getogen Leendenaar startte in 1957, in het begin met zijn broer Theo, met las- en metaalbewerkingsbedrijf Gebroeders Verhoeven. In de smederij van hun vader repareerden ze onder meer de rupskettingen van bulldozers. Hier is later de verkoop van nieuwe grondverzetmachines bijgekomen. Na zijn pensioen nam zoon Gerard het stokje over. Het bedrijf heeft vestigingen in binnen- en buitenland en is in meerdere disciplines actief.

Samen met enkele dorpsgenoten stond Verhoeven aan de basis van de Tonpraotersaovenden in Leende. Ook was hij beschermheer van Koninklijke Fanfare Philharmonie. De Leendenaar was liefst 74 jaar lid van DOSL. Niemand anders heeft zoveel 'dienstjaren' op zijn naam staan. Jarenlang bezocht hij alle wedstrijden van het eerste elftal. In 1972 vormde hij met echtgenote Frida het Blaosdonkse prinsenpaar. Zij overleed 6 jaar geleden. Verhoeven was ook lid van de Sectie Ontspanning en Muziek. Voor zijn verdiensten is hij benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitvaart was donderdag. Aansluitend volgde de begrafenis op het parochiekerkhof.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden