Zaterdag is er een speciale feesteditie van de Lindse Huiskamerquiz.
Zaterdag is er een speciale feesteditie van de Lindse Huiskamerquiz. (Foto: )

Nieuw initiatief Trots op Blaosdonk

'Dit is het moment om iets voor hen terug te doen'

Roy de Leijer

Trots op Blaosdonk (TOB) wil ondernemers uit Leende en Leenderstrijp tijdens de coronacrisis een duwtje in de rug geven door voor hen gratis een filmpje te maken. De (reclame)boodschappen maken kans om te worden uitgezonden op RTV Horizon of een van de mediakanalen van RTL Nederland.

LEENDE - Het burgerinitiatief 'De helpende hand' van Trots op Blaosdonk (TOB) biedt ondersteuning en troost aan dorpsgenoten in Leende en Leenderstrijp die door de gevolgen van de wereldwijde coronapandemie worden getroffen. Dat gebeurt onder meer door te helpen met hulpvragen, zoals het doen van boodschappen, maar ook door een laserprojectie op de kerktoren met de boodschap 'Samen sterk'.

Voor de nieuwste actie heeft TOB de handen ineengeslagen met RTV Horizon en Jean-Paul Corsius van Cinematic Storytelling. Ondernemers uit Leende en Leenderstijp kunnen gratis een reclamefilmpje laten maken.

"Vorig jaar heb ik deelgenomen aan Alpe d'HuZes. Toen hebben lokale ondernemers samen voor duizenden euro’s gesponsord. Dit is het moment om iets voor hen terug te doen. We hebben al verschillende aanmeldingen ontvangen”, vertelt Erwin Geurts van Trots op Blaosdonk (TOB).

De filmpjes worden aangeboden bij het initiatief ‘Nederland gaat weer open’ van RTL Nederland. De omroeporganisatie biedt kleine tot middelgrote ondernemingen vanaf 11 mei gratis reclamezendtijd aan. Hierdoor krijgen de Leendse ondernemers misschien wel een landelijk podium voor voor hun commerciële of persoonlijke boodschap.

Geurts: "Wij komen een ‘one shot’ reclamefilmpje opnemen en zorgen er ook voor dat deze filmpjes naar RTL Nederland worden verstuurd. Daarnaast worden de video’s op onze Facebook-pagina en de website www.leende-r-strijp.nl geplaatst. Ondernemers mogen het beeldmateriaal ook zelf gebruiken."

Ook RTV Horizon geeft bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf een duwtje in de rug. Dat doet de omroep door tien reclameblokken beschikbaar te stellen voor het uitzenden van de commercials.

Inschrijven voor deze actie kan tot zondag 31 mei via www.leende-r-strijp.nl. Daarna worden de tien gratis reclameblokken bij RTV Horizon onder de inzendingen verloot. Meer info: Erwin Geurts, tel. 06-51799733 (bij voorkeur via WhatsApp).

Huiskamerquiz

Op zaterdag 30 mei wordt er voorlopig voor de laatste keer een huiskamerquiz gehouden. Dit gebeurt onder de noemer: De grote Lindse muzikale huiskamer feestquiz. "Deze ronde moet één groot en gezellig feest worden", aldus Geurs. Behalve muziekvragen zijn er ook doe-opdrachten en algemene kennisvragen. Er is muzikale ondersteuning door dj Bram. De avond wordt afgesloten met een mini-huiskamerconcert van #NietDinges. De quiz start zaterdag om 19.30 uur. Deelname is gratis. Inschrijven kan via www.leende-r-strijp.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden