De shirts en hoodies zijn verkrijgbaar in opvallende kleuren of in de club kleuren.
De shirts en hoodies zijn verkrijgbaar in opvallende kleuren of in de club kleuren. (Foto: )

Play Leende steunt lokale verenigingen

De clubs in de regio werden direct enthousiast

Van de redactie

Door het coronavirus is sporten in teamverband al een tijdje niet meer mogelijk. Dit heeft veel impact op de sporters, maar zeker ook op de verenigingen. Nu kantines en clubhuizen gesloten blijven lopen deze verenigingen veel inkomsten mis uit bar en keuken omzet. Ook nu weer mondjesmaat gebruik gemaakt mag worden van de sportvelden, blijven de kantines en clubhuizen nog tot 1 september gesloten.

Leende - Ook sportzaken die zich richten op veldsporten zoals voetbal en hockey hebben hun omzet bijna geheel weg zien vallen. Zo ook Play Football & Play Hockey in Leende. Deze voetbal- en hockeyspeciaalzaak zag na de eerste week van maart, net nadat de 2e seizoenhelft was begonnen, hun omzet bijna helemaal wegvallen. Eigenaren Michael van den Eijnden en Bram van der Linden van Play Leende houden het coronanieuws nauwlettend in de gaten. “Binnen de kortste keren zagen we heel de 2e seizoenshelft in het water vallen door de maatregelen”, aldus Michael van Play Leende. “Geen voetbal en geen hockey betekent voor ons geen klanten helaas. Toen we bestuursleden van verschillende verengingen in de regio spraken, begrepen we al snel dat ook deze verenigingen ook veel inkomsten misliepen door de coronamaatregelen. Tijd voor actie dus!”

Club Actie
Play Leende zette in twee weken tijd een clubactie op voor alle bevriende verengingen in de regio. Ze verkopen sportshirts en hoodies met eigen club design en clublogo. Van elk verkocht shirt en hoodie gaat er 7,50 euro direct naar de vereniging toe. Het zijn unieke designs die goed bij de club passen. De shirts en hoodies zijn verkrijgbaar in opvallende kleuren of in de club kleuren. En alles is in samenspraak gegaan met de verenigingen. Zij promoten de actie actief naar de leden toe. Bestellen kan online of in de winkel. “We hebben sponsorcont(r)acten met heel veel clubs in de regio, de meesten waar we ons plan voorlegden, reageerden meteen enthousiast” vertelt Bram.

RKSV Sterksel
De kleinste club, RKSV Sterksel pakte het eigenlijk direct op. Toen bestuurslid Rob Scheepers even de club mobiliseerde waren er eigenlijk al 50 verkocht voordat ze online stonden. Eenmaal online en in de winkel schoten ze binnen een week de 100 stuks voorbij. De shirts en hoodies bereikten min of meer een soort van cultstatus binnen het dorp. En het leverde de club al meer dan 750 euro op. Een behoorlijk bedrag voor een bescheiden dorpsclubje als RKSV Sterksel.

Al meer dan
500 stuks verkocht
Inmiddels is de actie voor vier hockeyclubs, vijf voetbalclubs en één korfbalvereniging uitgerold. En er zijn nog clubs ‘in de maak’. “Korfbalvereniging Kraanvogels benaderde ons of we voor hun ook een actie op konden zetten. Ze zagen op de social media van veel clubs de kleding voorbij komen. Ook zij kunnen wel wat extra inkomsten gebruiken in deze tijd. Dus hebben we ook voor hun de actie opgezet”, vertelt Van der Linden.

Samen met de leden van deze tien verenigingen hebben ze inmiddels bijna 500 shirts en hoodies verkocht. Dat betekent dat er nu al meer dan 3500 euro is binnengekomen voor de verengingen. “En we zijn nog maar een week bezig.” De actie zal nog zeker tot eind mei doorlopen. Daarna kijken ze of er nog steeds veel vraag naar is.

En er is nog steeds ruimte voor nieuwe clubs om aan de actie mee te doen. De collecties van de verschillende verenigingen zijn te koop op playfootball.shop/actie en playhockey.shop/actie en in de winkel. Ze zijn sinds 1 augustus gevestigd op bedrijventerrein Verassend Veel aan de Langstraat in Leende.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden