Wilt u ook uw steentje bijdragen aan de hanging baskets in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp? Dat kan! Ga naar zetdebloemetjesbuiten.com en u kunt uw bijdrage daar doen
Wilt u ook uw steentje bijdragen aan de hanging baskets in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp? Dat kan! Ga naar zetdebloemetjesbuiten.com en u kunt uw bijdrage daar doen (Foto: )

Zet de bloemetjes buiten

Steun lokaal

HEEZE-LEENDE - Afgelopen jaren werd het straatbeeld in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp na ijsheiligen steevast opgefleurd met kleurrijke hanging baskets aan de lantaarnpalen. De hanging baskets zijn een initiatief van Recreatief Heeze-Leende en OVHL en dit werd gefinancierd uit overheidsfondsen (waaronder gemeente Heeze-Leende) en ondernemers uit Heeze en Leende. In deze coronatijd blijkt er helaas niet voldoende budget te zijn voor deze bloembakken, waardoor deze aankleding in de dorpskernen dit jaar eigenlijk geen doorgang kon vinden. Vandaar dit initiatief, om voldoende geld bij elkaar te krijgen en de dorpskernen te kunnen voorzien van de fleurige hanging baskets. De actie is een week geleden gelanceerd en de reacties zijn positief. Ondernemers en particulieren melden zich en doneren enthousiast. "We zijn blij verrast dat we het bedrag voor dit jaar al hebben kunnen binnenhalen. De reacties zijn erg positief en sponsoren melden zich vanuit diverse hoeken", reageert Frans Broos, voorzitter van Recreatief Heeze-Leende. Voor 2020 zijn de kleurrijke bloembakken geregeld, maar om de komende vijf jaar vooruit te kunnen denken is een totaalbedrag van 75.000 euro nodig.

Via de website zetdebloemetjesbuiten.com is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te leveren aan de baskets, zowel voor bedrijven als voor particulieren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden