Fietser klimt dijk van de polder Purmer ten noorden van Amsterdam in Nederland op fietspad tussen boomlijnen
Fietser klimt dijk van de polder Purmer ten noorden van Amsterdam in Nederland op fietspad tussen boomlijnen (Foto: Anton Havelaar)

Fiets voor een vaccin tegen corona

Van de redactie

iedereen die kan fietsen, mag meedoen

Vele fietsevenementen zijn of worden afgelast, maar individueel fietsen mag binnen de gestelde maatregelen van het RIVM nog wel. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers om geld in te zamelen voor onderzoek.

REGIO - Als SoloRider fiets je binnen of buiten en fiets je geld bij elkaar om het onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam naar een vaccin tegen het coronavirus te steunen. Iedereen, jong en oud, die kan fietsen, mag meedoen.

Onderzoek

Onderzoekers in het Erasmus MC, het epicentrum van de gezondheidszorg in Nederland, werken op dit moment keihard om een vaccin te vinden tegen het dodelijke coronavirus. Dat moet snel, want elke dag telt. Voor dit onderzoek is geld nodig. Daarnaast moeten mensen hun weerstand op peil houden om minder vatbaar te zijn voor het coronavirus, want zonder vaccin bestaat de kans dat zij ziek worden.

Bloedplasma

In het Erasmus MC zijn de eerste 10 patiënten behandeld in de ConCoViD studie. In dit onderzoek wordt bloedplasma gegeven aan coronapatiënten. Het plasma is afkomstig van coronapatiënten genezen zijn en die virusdodende antistoffen hebben aangemaakt in hun bloed. Dit onderzoek moet uitwijzen of toediening van plasma met antistoffen het ziekteverloop gunstig kan beïnvloeden.

Een eenvoudig concept

Het concept van de SoloRide is simpel. Je fietst zo vaak en ver als je zelf wilt. De route bepaal je helemaal zelf. Deelnemers melden zich aan via www.soloride.nl. Er zijn geen inschrijfkosten, maar er wordt een donatie gevraagd. Nadat het account is geactiveerd kan de deelnemer lid worden van Club SoloRide op Strava. Fietsritten kunnen daarna worden gedeeld, als SoloRider, op Strava en/of social media met de hashtag #soloride. Dit om anderen te inspireren en motiveren om ook mee te doen. Meer informatie en aanmelden:

www.soloride.nl

Meefietsen volgens de regels

Deelnemen kan tot het kabinet besluit om de maatregelen om alleen te sporten op te heffen. Op dat moment eindigt ook de SoloRide. Houd je wel goed aan de regels. Fiets alleen en niet samen, houd 1.5 meter afstand, beperk sociale contacten onderweg, blijf met gezondheidsklachten binnen, fiets niet op vol vermogen om je immuunsysteem niet te zwaar te belasten en volg de maatregelen van het RIVM op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden