De medewerkers van de bieb vullen een tas met de aangevraagde boeken en zetten die 72 uur van tevoren klaar, op een afgesproken plek.
De medewerkers van de bieb vullen een tas met de aangevraagde boeken en zetten die 72 uur van tevoren klaar, op een afgesproken plek. (Foto: )

'We houden het voor iedereen veilig'

Van de redactie

Online kun je boeken reserveren, die in jouw vestiging beschikbaar staan.

Natuurlijk blijft ook de onlinebibliotheek open. Je hoeft dus nooit zonder boeken te zitten.

Ook de vijf vestigingen van Bibliotheek Dommeldal zijn in lockdown. De bieb weet hoe moeilijk het is om zonder boeken te zitten, als je niet naar buiten kunt. Voor bibliotheekleden waren er natuurlijk altijd al e-books. Ook voor niet-leden (jong en oud) heeft de Bibliotheek nu 100 e-books beschikbaar gemaakt. Te downloaden in de ThuisbiebApp.

Heeze-Leende - Maar er is nu ook een manier gevonden om de Bibliotheekleden toch met fysieke boeken van dienst te zijn. Op een veilige manier, met de Afhaalservice:

Online kun je boeken reserveren, die in jouw vestiging beschikbaar staan. Je haalt ze vervolgens af, na een mailtje of telefoontje van de Bibliotheek. Omdat de vervoersdienst nog niet werkt kun je alleen boeken reserveren in de vestiging waar je ze ook ophaalt.
Let op: het reserveren en lenen van tijdschriften is nog niet mogelijk.

Hoe werkt de afhaalservice?

Zoek je boeken uit via de website www.bibliotheekdommeldal.nl. Klik op het boek-icoontje om te zien of het boek in jouw vestiging aanwezig is en zo ja: reserveer het. De bibliotheekmedewerkers gaan direct aan de slag en bellen of mailen vervolgens om een afhaalafspraak met je te maken. Zij registreren ook meteen de boeken op je lenerspas zodat je de pas bij het afhalen niet nodig hebt.

Misschien staat er nog een bedrag open? Betaal dit dan eerst via Ideal, anders kan de aanvraag niet verwerkt worden.

Veiligheid voorop

De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. De bieb houdt zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Het afhalen gaat daarom contactloos. De medewerkers vullen een tas met de aangevraagde boeken en zetten die 72 uur van tevoren klaar, op een afgesproken plek, met je naam erop. Zo houden we het voor iedereen veilig. Ga daarom niet zonder die afspraak naar de Bibliotheek. Je krijgt zo snel mogelijk een mailtje of telefoontje. Angst voor boetes is niet nodig want de uitleentermijn is opgeschort tot 2 juni. Maar heb je je boeken uit dan is het toch fijn, voor de volgende lener, als je de boeken even terugbrengt.

Meer informatie

Wil je nog iets vragen? Mail naar afhaalservice@Bibliotheekdommeldal.nl of bel naar 040 2862805.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden