Het college van B&W nam, ieder met een eigen vervoersmiddel, op gepaste afstand, de Randweg officieel in gebruik.
Het college van B&W nam, ieder met een eigen vervoersmiddel, op gepaste afstand, de Randweg officieel in gebruik. (Foto: )

Langgekoesterde wens komt uit

Na ruim veertig jaar beschikt Heeze over de zo gewenste randweg om het dorp te ontlasten! De afgelopen weken is de laatste hand gelegd aan de 1,5 km lange randweg om Heeze, tevens wijkontsluitingsweg van nieuwbouwwijk De Bulders.

Heeze - Er zijn bomen geplant, de toplaag van stil asfalt is aangebracht en ook de belijning op het wegdek. Er is gekozen om het profiel van de Muggenberg, dus gescheiden rijbanen met een middenberm, door te trekken. Afwisselend zijn in de middenberm en langs de rijbanen bomen geplant, zodat na een aantal jaren de randweg een echte laanstructuur krijgt.

De randweg krijgt de toepasselijke naam Randweg en wordt vanaf nu dus geschreven met een hoofdletter R.

Vorige week vrijdag nam het college van burgemeester en wethouders ieder met een eigen vervoermiddel, op gepaste afstand vanwege corona, de Randweg officieel in gebruik. De hekken die ze onderweg nog tegenkwamen werden vakkundig opzij gezet. Vanaf nu kan iedereen over de Randweg rijden.

Wethouder Frank de Win: “Een lang gekoesterde wens van de gemeente Heeze-Leende. Al in 1969 zijn de eerste studies uitgevoerd en vandaag is de weg dan eindelijk in gebruik genomen.

Maar we zijn er nog niet; nu is het zaak om door te pakken samen met de werkgroep Verkeer van de gemeenteraad, om bedrijventerrein de Poortmannen aan te sluiten en om te zorgen dat álle kernen ontlast worden van het doorgaande verkeer.”

Muggenberg

Ook de Muggenberg gaat de gemeente nog dit jaar van stil asfalt voorzien. De Muggenberg is onderdeel van de route om Heeze heen.

Lees meer over de geschiedenis van de Randweg in Heeze op pagina 6.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden