Uitstel aanvragen kan tot 1 mei, op Belastingdienst.nl/aangifte of via de Belastingtelefoon. Uitgezonderd zijn mensen die aangifte moeten doen als ondernemer.
Uitstel aanvragen kan tot 1 mei, op Belastingdienst.nl/aangifte of via de Belastingtelefoon. Uitgezonderd zijn mensen die aangifte moeten doen als ondernemer. (Foto: De Belastingdienst)

Uitstel aangifte voor mensen met DigiD-machtigingscode

Aanvragen van uitstel voor de belastingaangifte

REGIO - Jaarlijks hebben veel mensen iemand nodig om aangifte inkomstenbelasting te kunnen doen. Dit kan hulp zijn van de Belastingdienst zelf, een vak- of ouderenbond, van andere maatschappelijk dienstverleners of iemand in hun naaste omgeving. Om van deze hulp gebruik te kunnen maken hebben deze mensen een DigiD-machtigingscode aangevraagd. Maar nu hulp dichtbij door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in veel gevallen niet voor 1 mei geboden kan worden, moeten de mensen in deze groep uitstel aanvragen. Iedereen met een DigiD-machtigingscode die is uitgenodigd om aangifte te doen en nog geen aangifte heeft gedaan (of uitstel heeft aangevraagd), krijgt daarom automatisch uitstel van het doen van aangifte tot 1 september 2020. Zij hoeven hier zelf niets voor te doen. De mensen die het betreft krijgen hierover in mei bericht van de Belastingdienst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden