De woning van Carlo Zwartendijk in Heeze. Foto: Nationale Duurzame Huizen Route
De woning van Carlo Zwartendijk in Heeze. Foto: Nationale Duurzame Huizen Route (Foto: Nationale Duurzame Huizen Route)

Online binnengluren in Heezer huis

Van de redactie

'Wij wonen
nu in een
plusenergiehuis'

De verkiezing van het Duurzaamste huis van Nederland

In 2018 deed Carlo Zwartendijk mee aan de verkiezing van het “Duurzaamste Huis van Nederland” en won hij de juryprijs in de categorie ‘vrijstaande woning uit 1945 tot 2000’. Dit jaar organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route de tweede editie. Alle huiseigenaren die trots zijn op hun woning, kunnen zich vanaf 15 april aanmelden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route. Inwoners van Noord-Brabant maken naast de juryprijs, ook kans op de publieksprijs ‘Duurzaamste Huis van de Provincie’.

Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt donderdag 23 april de unieke gelegenheid om via een videoverbinding de online thematour van Carlo Zwartendijk bij te wonen. In 2018 won zijn jaren ’60-woning in Heeze de juryprijs ‘Duurzaamste Huis van Nederland’.

Heeze - Tijdens de online thematour helpt hij anderen graag op weg door zijn ervaring te delen. Deelnemers kunnen na de presentatie zelf ook vragen stellen aan de huiseigenaar. Mensen die graag meekijken, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Carlo Zwartendijk kocht zijn traditionele jaren ’60-woning met de intentie om deze te transformeren tot een duurzame woning. De verbouwing bestond uit verschillende fases en inmiddels is hij erg tevreden met het resultaat: “Door de combinatie van de isolatiemaatregelen, de warmtepomp en de ventilatiesystemen hebben wij nu een constante temperatuur en een prettig binnenklimaat in huis. De energieproductie is zelfs wat hoger uitgevallen dan gedacht, waardoor wij nu in een plusenergiehuis wonen.”

De huiseigenaar geeft tijdens de online thematour een presentatie, waarna deelnemers vragen kunnen stellen over het huis. Daarnaast kan de huiseigenaar een rondleiding geven door zijn woning om specifieke toepassingen te laten zien. De online thematour zal donderdag 23 april om 20:00 uur starten en zal ongeveer zestig minuten duren. Er zijn zes plekken beschikbaar.

De thematours worden georganiseerd in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. In het voorjaar worden normaal gesproken thematours georganiseerd, waarbij een huiseigenaar een aantal bezoekers ontvangt in zijn woning en uitleg geeft over een specifiek thema. In verband met het coronavirus zijn de reguliere thematours vervangen door een online variant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden