Winkels aan de Kapelstraat in Heeze. (foto: Jurgen van Hoof)
Winkels aan de Kapelstraat in Heeze. (foto: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

Bezorgservice werpt vruchten af

'Iedereen heeft het op dit moment moeilijk'

Roy de Leijer

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, ook voor de winkeliers in de gemeente Heeze-Leende. Maar ondernemers tonen zich ook vindingrijk tijden de coronacrisis. Zo maken inwoners en winkeliers sinds enkele weken dankbaar gebruik van de onlangs opgezette bezorgservice van de Heezer Winkeliers Vereniging (HWV).

HEEZE - In het centrum van Heeze zijn de meeste winkels geopend, wel worden er aangepaste openingstijden gehanteerd. Om de gevolgen van het coronavirus het hoofd te kunnen bieden hebben winkeliers uit het dorp iets nieuws bedacht: de boodschappenservice Heeze aan Huis. De middenstanders zijn deze gratis bezorgservice begonnen voor mensen die niet naar een winkel willen of kunnen gaan, zoals kwetsbare dorpsgenoten en ouderen.

Een scala aan producten, zoals puzzelboekjes, speelgoed, brood, vleeswaren, bijoux en maaltijden kan worden besteld. Als dit voor 16.00 uur gebeurt, dan worden de spullen nog diezelfde dag tussen 16.00 en 18.00 uur thuisbezorgd. Bestellen kan door een van de deelnemende winkels te bellen of een appje te sturen. Betalen gebeurt bij voorkeur middels een Tikkie of via een bankoverschrijving. De bezorging vindt vervolgens plaats volgens de regels en richtlijnen van het RIVM. Winkeliers en inwoners uit de hele gemeente kunnen gebruikmaken van de bezorgservice.

Ook elders in het land hebben winkeliersverenigingen soortgelijke initiatieven opgezet. Intertoys-franchisenemer en HWV-lid Jan-Pieter van der Linden uit Heeze deed voor Heeze aan Huis inspiratie op bij collega-ondernemers in het Groningse Stadskanaal. “Daar is de bezorgservice een groot succes. Ook in Heeze zien we resultaat. Het voordeel van veel lokale winkeliers is bovendien dat ze heel flexibel zijn. Zo ben ik onlangs op een zondagmiddag zelf op de fiets gesprongen om in Eindhoven een puzzel te bezorgen. De reacties die je dan krijgt zijn heel erg leuk”, zegt Van der Linden. Ook hij merkt de gevolgen van het coronavirus. Van der Linden: “Er is veel vraag naar onder meer puzzels en computergames. Wel zie ik bijna geen kinderen meer in mijn speelgoedwinkel. Het zijn vooral de ouders die komen winkelen. Veel opa’s en oma’s laten een verjaardagcadeau voor hun kleinkinderen thuisbezorgen. Zij doen dit echt op afstand.” Volgens Van der Linden is het juist nu heel belangrijk om lokale ondernemers te steunen. “Ik ben heel benieuwd hoeveel middenstanders deze crisis overleven.”

De producten worden verzameld en bezorgd door Betsie van Grunsven van het gelijknamige cateringbedrijf in Heeze. Ze neemt de spullen mee op haar dagelijkse bezorgronde door de gemeente. Van Grunsven was direct enthousiast over het initiatief: “Het was ongeveer ook het idee dat ik zelf voor ogen had. Iedereen heeft het op dit moment moeilijk, dan is het heel fijn dat je elkaar vooruit kan helpen. Het is ook een manier waarop we kunnen laten zien dat we er nog zijn.” Meer info:

www.heezecentrum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden