In Heeze namen zaterdag bijna driehonderd teams deel aan de interactieve quiz, die werd gepresenteerd door Wim Renders (l) en Pim Donkers. (Foto: Jurgen van Hoof)
In Heeze namen zaterdag bijna driehonderd teams deel aan de interactieve quiz, die werd gepresenteerd door Wim Renders (l) en Pim Donkers. (Foto: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

Party Quiz doet Heeze aan

Thuisquizzen zijn tijdens de coronacrisis sterk in opkomst. Afgelopen weekend konden honderden kwislustigen in Heeze vanuit de huiskamer de hersenen laten kraken. Hiervoor had een groepje lokale ondernemers de handen ineengeslagen met de organisatoren van de Thuis voor de Buis Party Quiz.

HEEZE/MAARHEEZE - De Thuis voor de Buis Party Quiz is bedacht door een drietal ondernemers uit Weert en Cranendonck. Erik Koppen (Propixx Livestream), Willem Smits (WSS Sound & Lightconcepts) en Pim Donkers (Darkness Entertainment) sprongen in het gat dat door het afgelasten van de vele pubquizzen is ontstaan. Willem Smits: “Het is een compleet avondje uit voor het hele gezin, maar dan vanuit de huiskamer. We bieden een spectaculaire live show, met onder meer een dj en een afterparty.” De quiz wordt via een livestream uitgezonden vanuit een pop-up studio in Maarheeze. In Heeze namen zaterdag bijna driehonderd teams deel aan de interactieve quiz, die werd gepresenteerd door Wim Renders en Pim Donkers. De deelnemers kregen een mix van grotendeels algemene en lokale vragen voorgeschoteld. In verschillende plaatsen wordt er samengewerkt met lokale ondernemers. In Heeze met Tapperij de Zwaan, café Thuys, WeCreate en HeezeLeende24. Deelnemers konden bij hen onder meer een bierpakket, borrelplank of bittergarnituur bestellen. “Het is vooral aan de ondernemers zelf om dit in te vullen. Wij bieden ze hiervoor een tool”, zegt Smits, die zelf grotendeels afhankelijk is van de donaties die de deelnemers aan de initiatiefnemers overmaken. Dit weekend strijkt de quiz neer in Reusel, Maarheeze en Soerendonk. Op Koningsdag wordt er een speciale editie gehouden waar iedereen uit de regio aan deel kan nemen. Meer info: thuisvdbuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden