Van links naar rechts: Erwin Geurts, Yvonne Cuijten en Tamara van Best.
Van links naar rechts: Erwin Geurts, Yvonne Cuijten en Tamara van Best. (Foto: )

Een grote stroom aan corona-acties

'We zijn blij
met al
die mooie
initiatieven'

Roy de Leijer

De coronacrisis zorgt voor niet alleen voor een grote stroom aan bijzondere initiatieven, maar ook voor veel saamhorigheid. Ook in Heeze-Leende, waar vrijwilligers uit de hele gemeente onder het motto ‘samen sterk’ vorige week een gezamenlijke paasactie hielden voor cliënten van Kempenhaeghe. Zij werden donderdag getrakteerd op tientallen paasstukjes.

HEEZE-LEENDE - De paasactie is een initiatief van de vrijwilligers van De Parels van Heeze, De Helden van Sterksel en De Helpende Hand van Trots op Blaosdonk (TOB) uit Leende. Zij hebben de handen in elkaar geslagen en de huiskamers van Kempenhaeghe opgevrolijkt met een veertigtal paasstukjes.

“Ik vind het mooi om juist nu van de gelegenheid gebruik te maken om dit soort mooie dingen samen op te pakken”, zegt Yvonne Cuijten. Naast haar werkzaamheden als sociaal makelaar in Heeze is ze ook het aanspreekpunt van de vrijwilligersgroep De Parels van Heeze.

Tamara van Best is de coördinator van De Helden van Sterksel. Samen met een hele club dorpsgenoten proberen deze vrijwilligers te helpen waar ze kunnen. Van Best: “Sterksel is een kleiner dorp en iedereen helpt elkaar al veel vooruit en dat is fijn om te weten."

Ook Leende heeft zich bij de paasactie aangesloten. “Samen sterk wordt zo wel op een hele mooie manier opgepakt”, aldus Erwin Geurts van De Helpende Hand.

Met hun actie willen de Heeze-Leendenaren de bewoners van Kempenhaeghe en hun begeleiders steun geven in deze zware tijden. Ze hopen met de paasstukjes een kleine glimlach op de gezichten van de bewoners te kunnen brengen en alle zorgverleners van Kempenhaeghe een hart onder de riem te steken.

Namens Kempenhaeghe nam Corine Bouwmans de paastukjes vorige week in ontvangst. Bouwmans: “We zijn blij met al die mooie initiatieven die worden ondernomen en dit is er ook zo één.” Cuijten hoopt dat de gezamenlijke paasactie een vervolg krijgt: “Het is heel leuk om de samenwerking met de vrijwilligersgroepen in andere dorpen op te zoeken.” Daarnaast worden er in de verschillende kernen van de gemeente eigen acties opgezet voor kwetsbare groepen en mensen met cruciale beroepen. Cuijten: “Bij alles wat wij doen bekijken we steeds wat er kan en mag. De richtlijnen van het RIVM zijn daarbij leidend."

De vrijwilligers bieden ook concrete coronahulp, zoals ondersteuning bij het vinden van vervoer, het doen van de boodschappen of het regelen van belmaatjes. Cuijten: "De vrijwilligers zijn heel fanatiek. In onze WhatsApp-groep worden de hulpvragen razendsnel opgepakt."

Sterkselnaren met een hulpvraag kunnen zich melden via sterksel.nu/helden en helden@sterksel.nu. Heezenaren kunnen contact opnemen met sociaal makelaar Yvonne Cuijten. Dit kan via 06-29092376 en sociaalmakelaar@heeze-leende.nl

Hulpvragen voor de vrijwilligers in Leende en Leenderstrijp kunnen worden aangemeld via 06-39562941 en info@zcgraaggedaanleende.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden