Leendenaren kunnen 3 april hun hersenen laten kraken, in een veilige omgeving, tijdens de eerste Lindse huiskamerquiz.
Leendenaren kunnen 3 april hun hersenen laten kraken, in een veilige omgeving, tijdens de eerste Lindse huiskamerquiz. (Foto: )

Eerste Lindse huiskamerquiz geboren

'Mensen
in Leende
reageren heel enthousiast'

Roy de Leijer

Fanatieke quizzers in Leende komen ook in coronatijden aan hun trekken. Nu pub- en dorpskwissen geen doorgang kunnen vinden komt een aantal creatieve Leendenaren met iets nieuws: De Lindse huiskamerquiz. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 3 april.

LEENDE - Via een livestream kan vanuit de eigen woonkamer aan de quiz worden deelgenomen. Omdat een avondje stappen, borrelen of een bezoek aan vrienden, familie en kennissen niet meer tot de mogelijkheden behoort, moet de quiz voor wat extra gezelligheid in de Leendse huiskamers zorgen. De quiz is onder meer bedoeld voor mensen die zijn uitgekeken op streamingdiensten als Netflix.

De coronacrisis verbindt en maakt mensen creatief. De huiskamerquiz is een van de vele initiatieven die de afgelopen weken in Leende zijn ontstaan. In navolging van bijvoorbeeld de berenactie voor kinderen, het Helpende Hand-initiatief voor ouderen en de krijttekeningen om te laten zien dat er ook aan de Leendse ondernemers wordt gedacht.

“Het idee voor de huiskamerquiz is afgelopen vrijdag geboren”, zegt initiatiefnemer Maikel Maas, die zich liet inspireren door soortgelijke kwissen in de regio. “Toen ik hiervan hoorde heb ik contact opgenomen met de organisatie in Nuenen. Mensen in Leende reageren heel enthousiast. Maandagochtend zaten we al op twintig inschrijvingen.”

De quiz wordt gehouden in samenwerking met onder meer Trots op Blaosdonk (TOB) en een afvaardiging van de organisatie van de Lindse Durpskwis.

Inschrijven kan per huiskamer. Deelname staat open voor gezinnen of maximaal drie vrienden, zoals de regels en richtlijnen van het RIVM voorschrijven.

De quiz begint vrijdag 3 april om 19.45 uur. Deelnemers kunnen via een livestream op hun computer inhaken op De Lindse huiskamerquiz. Maas: “We maken hiervoor gebruik van de video-app Zoom.” De antwoorden op de vragen moeten via de mobiele telefoon worden gegeven.

De deelnamekosten bedragen 5 euro per huiskamer. De winnaars krijgen een cadeaubon voor een Leendse ondernemer naar keuze. De overige opbrengsten worden volledig gedoneerd aan zorgcoöperatie Graaggedaan.

Maas: “Mocht de quiz een succes blijken, dan wordt het wellicht een wekelijks of tweewekelijks gebeuren. In dat geval kunnen we ook meerdere goede doelen ondersteunen.”

De Lindse huiskamerquiz telt honderd vragen, die worden verdeeld over vier categorieën. Naast algemene kennisvragen zijn er ook vragen die betrekking hebben op Leende. Daarnaast is er een bonus te verdienen door een foto van de kwisomgeving te posten via #HuiskamerquizLind. De quiz duurt tot 22.30 uur.

Inschrijven kan via huiskamerquizleende@hotmail.com. Dit onder vermelding van de familienaam en/of teamnaam, het adres en het gsm-nummer. Aanmelden kan tot donderdag 2 april 23.59 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden