Foto:

Hoe Heidi's dag is veranderd

Omgaan met Corona-virus

Ingezonden - In de krant van 18 maart las ik de oproep om iets te schrijven over wat er veranderd is in onze werkdagen, bijvoorbeeld onze werkplek. Daar wil ik wel iets over vertellen.

Ik geef muziekles in het centrum van Heeze. Met de komst van het Corona-virus nam ik maatregelen zoals geen handen meer geven aan leerlingen en het desinfecteren van de pianotoetsen en deurklinken na elke les. Nu zijn we in Nederland in een andere situatie terechtgekomen die om verdergaande aanpassingen vraagt. Ook ik neem mijn verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus te beperken uiterst serieus en wilde tegelijkertijd m’n leerlingen niet in de kou laten staan. Ik heb besloten een creatief alternatief te bieden voor de face to face muzieklessen: Sinds 16 maart zijn vrijwel al m’n leerlingen overgestapt naar online lessen via Facetime of Whatsapp-videobellen, zodat zij de wekelijkse muziekles niet hoeven te missen. De eerste week is al succesvol gebleken en één leerling heeft er zelfs spontaan een filmpje over gemaakt.

M’n werkplek ziet er dus nu anders uit: ik probeer live contact zoveel mogelijk te evenaren. Nu het even niet kan, merk ik meer dan ooit hoe prachtig persoonlijk contact is.

Heidi Loraine

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden