Boswachter Erik Schram. (Foto: archief Bert Janssen)
Boswachter Erik Schram. (Foto: archief Bert Janssen) (Foto: )

Veel mensen zoeken nu de natuur op

HEEZE-LEENDE - Na een weekje thuiswerken en thuiszitten zochten veel fietsers en wandelaars het afgelopen weekend de natuurgebieden op. Populaire bestemmingen waren onder meer het Leenderbos in Leende en de Herbertusbossen in Heeze.

“Het afgelopen weekend was het bijzonder druk, maar het is moeilijk te zeggen of dat nu komt door het mooie weer of doordat mensen door het coronavirus lang binnen hebben gezeten”, zegt boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer. Hij krijgt bijval van Mari de Bijl, boswachter bij Brabants Landschap: “Het waren drukke dagen, maar het was ook het eerste zonnige weekend na een regenachtige periode. Wel heb ik veel gezinnen met kinderen gezien die in de natuur op zoek waren naar wat afleiding."

Vorige week namen Staatsbosbeheer en Brabants Landschap het besluit om alle excursies en bijeenkomsten af te gelasten. Schram: “Tot nader bericht gaan deze activiteiten niet door. Daarnaast zijn alle buitencentra van Staatsbosbeheer gesloten. Zelf hebben we het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis of buiten te werken.”

De boswachters geven aan dat mensen vooralsnog gewoon de natuur in kunnen. De Bijl: "Je ziet mensen ook automatisch wat meer afstand van elkaar houden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden