De Muggenberg in Heeze. (Foto: Jurgen van Hoof)
De Muggenberg in Heeze. (Foto: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

Werkzaamheden de Muggenberg

Milieu

HEEZE - De gemeente Heeze-Leende is vorige week woensdag begonnen met het kappen van vijftig eiken en beuken langs de Muggenberg in Heeze.

De werkzaamheden vinden om twee redenen plaats. Zo worden er bomen gekapt die in een slechte conditie verkeren. Daarnaast worden er eiken en beuken weggehaald vanwege de werkzaamheden die later dit jaar plaatsvinden bij de Muggenberg.

De Muggenberg wordt namelijk een onderdeel van de nieuwe randweg om Heeze. Hiervoor zijn aanpassingen aan het wegdek en de fietspaden noodzakelijk. In de rijbaan komt ‘stil’ asfalt en er wordt een nieuw fietspad aangelegd.

Door een twintigtal bomen weg te halen ontstaat er ruimte voor de werkzaamheden aan de rijbaan en het fietspad. De kapwerkzaamheden vinden in maart plaats, omdat het broedseizoen nog niet is begonnen en de bomen nog geen blad blad hebben. Dertig eiken en berken worden gekapt omdat ze zijn aangetast door schimmel en andere aandoeningen.

Er worden bomen teruggeplaatst bij de Muggenberg. Hiervoor heeft de gemeente Heeze-Leende een beplantingsplan gemaakt. Bij het terugplanten van bomen gaat het onder meer om lindebomen en esdoorns. Er is afgezien van het planten van eiken. "Dit moet zorgen voor minder overlast van de eikenprocessierups", stelt een woordvoerder van de gemeente Heeze-Leende.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden