Getafe op trainingskamp in Leende. (Foto: Jurgen van Hoof)
Getafe op trainingskamp in Leende. (Foto: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

Team USA niet naar Leende

'De gezondheid van mensen staat natuurlijk voorop'

Roy de Leijer

Zoals zoveel organisaties, verenigingen, bedrijven en evenementen ondervindt ook voetbalclub DOSL de gevolgen van het coronavirus. Naast het noodgedwongen afgelasten van wedstrijden en het cancelen van alle trainingen voor de komende weken zijn er ook verschillende andere afzeggingen.

LEENDE - Een van de activiteiten die geen doorgang kan vinden is het bezoek van het Amerikaans nationale voetbalelftal aan sportpark De Groote Speel in Leende. In de aanloop naar de oefenwedstrijd op donderdag 26 maart met het Nederlands elftal in Eindhoven zou het team trainen in Leende.

“Wij waren hier best wel trots op, maar natuurlijk hebben we alle begrip voor het besluit om de wedstrijd af te gelasten. De gezondheid van mensen staat natuurlijk voorop. Wij volgen daarin vanzelfsprekend de besluiten en richtlijnen van het RIVM en de KNVB", zegt DOSL-voorzitter Alex van Balen.

Ongeveer drie weken geleden zijn er bij DOSL verkennende gesprekken gevoerd met een intermediair en de accommodatiemanager van de Amerikaanse voetbalbond. Uiteindelijk werd DOSL boven een aantal andere gegadigden verkozen als sportaccommodatie voor het trainingskamp. Het enthousiasme van de DOSL-naren, de accommodatie en de ligging gaven daarbij de doorslag.

Het nationale elftal van de Verenigde Staten zou verblijven in een hotel in het centrum van Eindhoven. Op zoek naar een geschikte trainingsaccommodatie in de regio streken ze, na een tip van de KNVB, neer in Leende.

De Leendse voetbalclub had zich voorbereid op de komst van een flinke supportersschare. Van Balen: “Het plan was Amerikaanse soldaten in de Benelux de mogelijkheid te bieden om op ons sportpark een van de trainingen van het Amerikaans elftal bij te laten wonen.”

Er waren door de DOSL-vrijdagmiddagploeg onder leiding van oud-voorzitter Gert Vendrig inmiddels al enkele voorbereidingen gaande. De Leendenaar onderhoudt al jarenlang de contacten met de bezoekende (prof)clubs. Vanwege het coronavirus moesten de voorbereidingen echter worden gestaakt. Van Balen: “De intermediair, maar ook de KNVB, hebben ons echter verzekerd dat er in de nabije toekomst zeker aan DOSL gedacht gaat worden.”

Sportpark De Groote Speel is al jaren een populaire bestemming voor profclubs. Vooral bij teams die zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dat de velden van DOSL in trek zijn bij clubs uit binnen- en buitenland heeft volgens Van Balen alles te maken met de goede samenwerking met Fletcher Hotel-Restaurant Jagershorst-Eindhoven.

Vooral veel Belgische clubs weten de weg naar Leende te vinden. Ook Nederlandse voetbalclubs als Sparta en ADO Den Haag belegden er de afgelopen jaren een trainingskamp. In het recente verleden maakten onder meer ook SSC Napoli en de Spaanse profclub Getafe CF uit Madrid gebruik van de faciliteiten van DOSL.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden