Tijdens de jaarvergadering blikte Toneelvereniging KNAL terug op 2019 en vooruit op de toekomst.
Tijdens de jaarvergadering blikte Toneelvereniging KNAL terug op 2019 en vooruit op de toekomst. (Foto: )

Hoogtepunten, successen en verdriet

Anja van Hulten

Een gezonde vereniging met vertrouwen in de toekomst

Nieuwe voorstellingen


Volgende week starten de repetities voor het wagenspel, dit jaar weer onder leiding van Chris Ras.

Kaarten zijn te reserveren via www.knaltoneel.nl

Op de eerste donderdag in maart staat bij Toneelvereniging KNAL de jaarvergadering op de kalender. Een groot deel van de inmiddels 40 leden verzamelde zich 5 maart op de repetitiezolder om gezamenlijk terug en vooruit te blikken.

Leende - 2019 was voor KNAL een jaar met veel hoogtepunten, zoals maar liefst drie succesvolle voorstellingen, een volledig opgeknapte repetitieruimte en een groeiend aantal leden. Maar er was ook verdriet toen de vereniging in december afscheid moest nemen van haar oudste lid; Eefje ter Cock. Bij beide zaken werd even stilgestaan in het jaarverslag van secretaris Emile Snijders.

Vervolgens deed de penningmeester (Ursula van Gorp) verslag van het voorbije verenigingsjaar. KNAL is nog altijd een gezonde vereniging die met vertrouwen naar de toekomst kijkt.

Leden en jubilea

Vier aspirantleden werden tijdens de vergadering aangenomen als lid, te weten: Nicole Otter, Nicole Willems, Wendy Timmermans en Emile Snijders. Ook zijn er weer twee nieuwe aspirantleden: Pieter Willems en Anita van Dooren. Dit jaar geen officiële jubilarissen bij KNAL, maar wel een bijzondere vermelding voor Chris Ras, die op 5 maart exact 45 jaar lid was van de toneelvereniging. Voor deze bijzondere gelegenheid droeg hij zijn jubileumspeldje.

MFA

De leden werden door het bestuur bijgepraat over allerlei lopende zaken, waaronder de ontwikkelingen rond de MFA. Een afvaardiging van het bestuur neemt deel aan de werkgroep ‘Culturele zaal’. Samen met de fanfare en CV Lindse Blaos zijn hierin wensen uitgesproken en afspraken gemaakt over de (technische) inrichting van deze zaal, zodat de culturele activiteiten van deze én andere verenigingen straks optimaal tot hun recht komen. Dat proces verloopt heel goed en KNAL ziet de realisatie van de nieuwe MFA dan ook met vertrouwen tegemoet.

www.knaltoneel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden