Het terrein van het voormalige garagebedrijf Schilders aan de Kapelstraat in Heeze.
Het terrein van het voormalige garagebedrijf Schilders aan de Kapelstraat in Heeze. (Foto: )

Nieuwe Albert Heijn een stap dichterbij

'De verplaatsing van de Albert Heijn versterkt het centrum'

Roy de Leijer

In Heeze wordt al jaren gesproken over de verplaatsing van de Albert Heijn aan de Kapelstraat. Nu het gemeentebestuur het licht op groen heeft gezet, is de verhuizing naar het tweehonderd meter verderop gelegen terrein van het voormalige garagebedrijf Schilders een flinke stap dichterbij gekomen.

HEEZE - De afspraken over de verplaatsing van de Kapelstraat 69 naar de Kapelstraat 35 zijn onlangs vastgelegd in een overeenkomst die is gesloten door supermarkteigenaar Joris Boonaerts en het Heeze-Leendse college van B en W.

Wethouder Toon Bosmans: “We zijn trots om dit nieuws te kunnen delen. Hiervoor is achter de schermen anderhalf jaar hard gewerkt.” Hij ziet veel voordelen van de verplaatsing. “Dit is een prachtige ontwikkeling voor een lokale ondernemer. Daarnaast wordt er een tankstation midden in het dorp gesaneerd.” Verder sluiten de plannen goed aan bij het traject dat is ingeslagen om het centrum levendig te houden. Bosmans: “De verplaatsing van de Albert Heijn past hierin en versterkt het centrum zoals wij dat voor ogen hebben.” Het sluit ook aan bij de wens om de winkel voor het dorpshart te behouden.

De plannen beslaan een supermarkt met een vloeroppervlakte van 1600 vierkante meter. Dit is bijna twee keer de afmetingen van de huidige winkelvloer. Boven op de winkel is ruimte voor maximaal twaalf levensloopbestendige appartementen of een andere functie. Daarbij kan eventueel worden gedacht aan een commerciële ruimte. Dit wordt nog nader onderzocht. Bij de nieuwe winkel komt een parkeerterrein met circa 80 parkeerplekken. Om de nieuwbouw mogelijk te maken, moet onder meer de voormalige showroom van het garagebedrijf Schilders worden gesloopt.

Boonaerts is al jarenlang op zoek naar extra meters voor zijn winkel. Boonaerts: “De huidige winkel heeft een te klein oppervlak waardoor we geen compleet en assortiment meer kunnen aanbieden. De nieuwe winkel wordt een stuk groter, waardoor we een groter assortiment kunnen aanbieden en waardoor het fijner winkelen wordt.”

Al vanaf 2006 is hij op zoek naar een nieuwe locatie voor de supermarkt. Een verhuizing van de Albert Heijn naar de locatie van de oude brandweerkazerne naast het gemeentehuis ging eerder niet door. De voormalige locatie van het garagebedrijf aan de Kapelstraat was al vaker in beeld, maar was nog nooit zo concreet als nu.

Als de bestemmingsplanprocedure en de nieuwbouw volgens planning verlopen verwacht Boonaerts de deuren van zijn nieuwe supermarkt eind 2023 of begin 2024 te kunnen openen. Het is nog niet bekend wat er met het huidige winkelpand aan de Kapelstraat gaat gebeuren.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 6 maart ter inzage in het gemeentehuis. Op dinsdag 17 maart, van 19.30 tot 21.00 uur, is er voor omwonenden een informatieavond in De Hooizolder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden