Deze nieuwe, frisse meubels zijn gemaakt door Puur Sang, en zorgen ervoor dat de bibiliotheek weer helemaal met de tijd mee gaat.
Deze nieuwe, frisse meubels zijn gemaakt door Puur Sang, en zorgen ervoor dat de bibiliotheek weer helemaal met de tijd mee gaat. (Foto: )

Bieb Sterksel klaar voor de toekomst

Van de redactie

Informatiepunt én gastvrije ontmoetings-plek

Lid van de bieb

De Bibliotheek medewerkers zitten klaar om nieuwe leden in te schrijven. En als je lid wordt bij de Bibliotheek in jouw dorp ben je meteen ook lid van de bibliotheekvestigingen in Heeze in ’t Perron en in Geldrop, Mierlo, Nuenen en Son en Breugel. Binnenkort zelfs ook in Leende. Vanuit al die vestigingen kun je jouw keuze natuurlijk ook naar het Bibliotheekpunt in Sterksel laten brengen. Makkelijk toch!

Dinsdagmiddag 3 maart vond een kleine feestelijke bijeenkomst plaats in het Bibliotheekpunt in Dorpshuis Valentijn. Onder het genot van een kopje koffie werden daar een nieuwe computer en nieuwe kasten in gebruik genomen. Aanwezig waren vrijwilligers van het Bibliotheekpunt, bestuursleden van Valentijn, Wies de Haan van werkgroep Wonen, welzijn en zorg, van de Dorpsraad, Simone Kuilder de wijkcoach van Kloostervelden, Rob Lindhout van Puur Sang interieurbouwers en medewerkers van Bibliotheek Dommeldal. Namens de Rabobank regio Eindhoven was Janine Ritzen te gast. Want de aanschaf van de nieuwe frisse meubels (gemaakt door Puur Sang) èn van de nieuwe computer, werd mogelijk na een substantiële schenking van de Rabobank regio Eindhoven.

Sterksel - De Rabobank wil graag lokale maatschappelijke projecten steunen, die de leefbaarheid van een dorp versterken. Zo kan een bijdrage aan cultuur weer bijdragen aan de verbinding en leefbaarheid in de gemeenschap. En dat past dan weer mooi bij de doelstellingen van Dorpshuis Valentijn. Bestuursvoorzitter Wim Camp vertelde dat het Dorpshuis openstaat voor iedereen: zowel voor de verenigingen als voor de inwoners van Sterksel. Daarbij functioneert het volwaardig Bibliotheekpunt in het Dorpshuis als informatiepunt maar ook als gastvrije ontmoetingsplek, voor jong en oud. Met een kleine maar volwaardige collectie romans en prentenboeken. Ook kunnen er lezingen plaatsvinden. Zo is er binnenkort, op 24 maart, ’s avonds een lezing over orgaandonatie.

Daarnaast blijkt het Bibliotheekpunt een geschikte plek voor trainingen, want de nieuwe computer komt al goed van pas in het Internet café. Ook Janine Ritzen van de Rabobank keek met belangstelling naar deze functie. Want wat te denken van: een cursus bankieren, of stemmen voor Rabo Club Support op de nieuwe computer in de Bibliotheek?

Met de nieuwe meubels is het Bibliotheekpunt in Dorpshuis Valentijn klaar voor de toekomst, samen met alle inwoners uit Sterksel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden