Diverse acts zorgden voor een knallend dansfeest. Foto: Jurgen van Hoof
Diverse acts zorgden voor een knallend dansfeest. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: jurgen van hoof)

Kraaientent verwarmd door tonpraters

Tiel van den Heuvel

HAA vertrouwd en goed

Carnavalsvereniging Kraaienvangers in Heeze veranderde dit jaar de naam van de oude 'artiestenavonden'. Bezoekers van de 'HAA' (Heezer Artiesten Avonden) hoeven echter niet bang te zijn dat de metamorfose iets met de indeling of kwaliteit van de avond doet. Die was op zaterdag 8 februari vertrouwd en goed. Er is alleen afscheid genomen van onnodige tradities.

Heeze - De Kraaien organiseren vier HAA's en zetten met elke editie flink in op de waarde van tonpraters. Rob Scheepers, Hans Keeris en Rob Verschuren staan volgende week ook op het podium. Zij waren één voor één sterk, waarbij Verschuren (als Tarzan) de zware taak had als eerste de ton te betreden. Hij warmde de zaal fantastisch op en creëerde een sfeer die niet meer stuk ging. Eigenlijk had alleen Rob Scheepers een stroef begin. De sneltreinvaart waarmee hij later in zijn buut de grappen serveerde maakte echter alles goed.

De avonden in Heeze hadden in het verleden ooit de neiging een te lange zit te worden. Het hielp daarbij niet dat lokale acts, die niet altijd de energie van zo'n avond matchten, vaak erg lang duurden. HAA neemt terecht afscheid van deze acts, maar is daarin misschien doorgeslagen. Lokale politiek werd alleen door externe tonpraters aangekaart. De Black Bessum Dancers en Happy Drumsticks kunnen die statements in hun muziek en dans niet maken. Aan de Kraaienvangers dus de uitdaging daar een balans in te vinden.

D-Fuse van dansschool Dansplaats had een heerlijke performance met een sterk thema. De Lucky Bandits, de andere dansact van de avond, mixten enkele nineties nummers tot een knallend dansfeest. Live muziek kwam van Markant en DèVeltOp, al was dat niet altijd hoorbaar. Het publiek klonk namelijk net zo hard.

De artiestenavond in Heeze had een goede mix van komedie, muziek en dans. Als de Kraaienvangers daar nog één lokale komische act bij kan vinden lijken ze het perfecte recept voor een goede artiestenavond (want zo noemen we het nog steeds, sorry) gevonden te hebben.

Meer berichten