De vrijwilligers van eetgelegenheid Het Bestek serveerden afgelopen vrijdag hun eerste driegangenmenu. (Foto: Jurgen van Hoof)
De vrijwilligers van eetgelegenheid Het Bestek serveerden afgelopen vrijdag hun eerste driegangenmenu. (Foto: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

Het Bestek serveert het eerste menu uit

Roy de Leijer

Nieuw eetpunt direct uitverkocht

De vrijwilligers van eetgelegenheid Het Bestek serveerden afgelopen vrijdag hun eerste driegangenmenu in het restaurantgedeelte van dorpshuis 't Perron in Heeze. Een tiental ouderen en alleenstaanden schoof aan bij de eerste editie van het eetpunt.

HEEZE - Eetgelegenheid Het Bestek kende een prima start. Het eetpunt was meteen uitverkocht en de eerste inschrijvingen voor de volgende lunchafspraak op vrijdag 14 februari zijn inmiddels al genoteerd.

Na het stoppen van Halte48, het vorige, dagelijkse eetpunt in dorpshuis 't Perron, gaf sociaal makelaar Yvonne Cuijten de eerste aanzet voor de nieuwe eetgelegenheid. Vorig jaar deed ze een oproep voor vrijwilligers, voor een nieuw te starten - op termijn eveneens dagelijks - eetpunt.

Er werd vorige week gestart met een bezetting van zes vrijwilligers. Zij stellen het menu samen en doen de inkopen. De ingrediënten worden wekelijks vers ingekocht en vervolgens bereid in de keuken van het dorpshuis. "Wellicht dat daar verandering in komt als er veel snijwerk is. Dan is het praktischer om thuis het een en ander voor te bereiden", zegt vrijwilligster Maria Koop. Op het menu stond afgelopen vrijdag onder meer een groentesoepje, kip met champignonsaus en een heerlijk dessert.

"Met dieetwensen kunnen we om praktische redenen geen rekening houden", legt Koop uit. Een collega-vrijwilliger geeft aan dat het bij de gasten van het eetpunt niet alleen draait om het nuttigen van een maaltijd, maar ook op de sociale contacten: "De mensen die hier komen willen niet thuis achter de geraniums blijven zitten."

"Voor veel mensen is een bezoek aan eetgelegenheid Het Bestek een welkome onderbreking van de dag", denkt vrijwilliger Marian Staals. Ze was eerder actief als vrijwilliger bij eetpunt Halte48. Afgelopen vrijdag zag ze een behoorlijk aantal bekende gezichten de revue passeren.

Het streven van de vrijwilligers is om een verse en betaalbare maaltijd aan hun gasten voor te schotelen. "Als mensen alleen zijn, dan schiet het koken van een verse maaltijd er namelijk vaak bij in", vertelt Cuijten.

Eetgelegenheid Het Bestek vindt voorlopig wekelijks plaats in dorpshuis 't Perron. Dit met uitzondering van de laatste vrijdag van de maand, als er in het dorpshuis wordt gekookt door de vrijwilligers van Eetpunt Heeze. Het nieuwe eetpunt streeft op termijn naar een dagelijkse openstelling. Hiervoor is Het Bestek op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Meer info: sociaalmakelaar@ heeze-leende.nl

Op 14 februari wordt er door de vrijwilligers van Het Bestek opnieuw gekookt voor senioren en alleenstaanden. Aanschuiven in dorpshuis 't Perron kan om 12.30 uur.

De prijs voor een menu is 7,50 euro. Inschrijven kan in de hiervoor bestemde map in dorpshuis 't Perron aan de Schoolstraat 48 in Heeze.

Meer berichten