Aanmelden voor de gratis cursus kan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten
Aanmelden voor de gratis cursus kan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten (Foto: )

Hulp bij digitale overheidszaken

Heeze - Bibliotheek Dommeldal gaat in de vestiging Heeze in samenwerking met de Seniorenvereniging KBO Heeze van start met een serie trainingen rond het werken met de E-overheid. Vanaf 28 februari vijf maal op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur in Dorpshuis 't Perron (lokaal 1.03).

Regel zelf je overheidszaken via internet

Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen Zoals een afspraak maken bij de gemeente, werk zoeken bij het UWV of huur- en zorgtoeslag aanvragen. Dat is handig. Maar voor veel mensen is het ook moeilijk. In de cursus 'Werken met de E-Overheid' leer je werken met de websites van de overheid. Daarbij leer je ook een DigiD aan te vragen en gebruiken.

De cursus is voor iedereen, jong en oud, die al een beetje ervaring heeft met computers en internet. De cursusdata zijn: 28 februari, 6 maart, 13 maart, 27 maart en 10 april. Eventueel ook nog op 17 april.

In kleine groepjes (max. 8 personen), met een geduldige docent en op een beveiligde computer van de bibliotheek, leer je al snel zelf de zaken af te handelen met de digitale overheid.

Deelname is gratis. Aanmelden kan online via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten, of via het inschrijfformulier aan de balie in de bibliotheek. Wanneer er veel aanmeldingen komen organiseert de Bibliotheek op een later tijdstip een nieuwe cursusronde.

Meer berichten