De eerste tien gasten zullen vrijdag aan tafel schuiven bij Het Bestek.
De eerste tien gasten zullen vrijdag aan tafel schuiven bij Het Bestek. (Foto: )

Het Bestek start in 't Perron

Roy de Leijer

Nieuw eetpunt voor ouderen

Het Bestek start vrijdag in het restaurant van dorpshuis 't Perron in Heeze. Het nieuwe eetpunt, dat wordt gerund door vrijwilligers, vindt voorlopig een keer in de week plaats, maar streeft naar een dagelijkse frequentie.

HEEZE - Halte48, het vorige dagelijkse eetpunt in dorpshuis 't Perron, beëindigde medio 2019 haar activiteiten. Veel ouderen en hun familieleden betreurden dit besluit.

Deze geluiden bereikten ook sociaal makelaar Yvonne Cuijten, die eind vorig jaar een oproep deed voor vrijwilligers, voor een nieuw te starten - op termijn dagelijks - eetpunt.

Het eetpunt is voor ouderen en alleenstaanden een belangrijke ontmoetingsplek, stelt Cuijten: "Bij Halte48 kwamen ze niet alleen graag voor een verse maaltijd, maar ook voor het onderhouden van hun sociale contacten."

Voordat ze haar oproep deed nam Cuijten een kijkje in de keuken bij verschillende eetpunten in de gemeente Heeze-Leende. Dit om een beeld te krijgen van de kansen en mogelijkheden van een eetpunt.

Cuijten: "Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligers voor de keuken, gastheren en gastvrouwen voor het serveren van de gerechten en mensen die boodschappen willen doen."

Het Bestek start vrijdag met tien gasten. Dat is voorlopig ook het maximale aantal eters dat aan kan schuiven.

Cuijten: "De vrijwilligers willen meteen goed van start gaan. Daarom is het belangrijk dat het in het begin allemaal te behappen is. Ze willen verder van de gelegenheid gebruik maken om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de gasten. Misschien zitten die wel helemaal niet te wachten op een menu met drie gangen."

Eetpunt Het Bestek, dat plaatsvindt in het restaurant van dorpshuis 't Perron, vindt voorlopig wekelijk plaats. Dit met uitzondering van de laatste vrijdag van de maand, als er in het dorpshuis wordt gekookt door de vrijwilligers van Eetpunt Heeze.

Het eetpunt start vrijdag om 12.30 uur. De maaltijden worden ter plaatse bereid en uitgeserveerd door een vrijwilligersclub van zes personen.

Meer berichten