Foto:

Arian Compen vermaakt als Vieze Jo op Keiebijters kletstoernooi

Op zaterdag 18 januari ging het befaamde Keiebijters kletstoernooi van start. In een volle Traverse zaal met enthousiast publiek, opzwepend amusment en vier kletsers in de ton die de strijd aangaan om de Zilveren Narrenkap. De prijs die door vele tonpraters wordt begeerd. Waaronder door de deelnemende Arian Compen uit Soerendonk.

Soerendonk - Carnavalskraker 'Wai' uit Helmond bracht de sfeer er meteen goed in met 'D'n tel al joare kwijt'. Het publiek werd zo al aardig opgewarmd voor deze veelbelovende kletsavond. De zaal reageerde enthousiast op het komische duo De Skoepies uit Helmond.

Iveke van Gerwen alias Dafne Diesel maakte een vliegende start. Het publiek was onder de indruk van deze bijzondere vrachtwagenchauffeuse. Met haar grappige voorkomen en vrachtwagenavonturen wist ze het publiek snel in te pakken. Onderwerpen als 'dubbelD', 'een pot met panne' en 'de vogelgriep' kwamen voorbij. Ze eindigde met een razendsnel opeenvolgend verhaal dat werd beloond met een daverend applaus.

Het was niet makkelijk voor John van Bree uit Knegsel om daar over heen te gaan. Als Dick Jenever, voetbaltrainer van de vijfde klasse, ook wel kelderklasse genoemd lag er een grote druk op hem. Samen met zijn vrouw Truus leidt hij het voetbalteam dat niet aan de verwachtingen voldoet. Helaas lukte het hem niet helemaal het publiek mee te nemen.

Trio Applaus kwam met veel energie het podium opgelopen. Zoals Grootvorst Rob van Oorschot hen al aankondigde: jeugdig, humoristisch en opzwepend. De jongemannen hebben er een feestje van gebouwd. Het publiek haakte in en zong massaal 'Wai zin LIVE' en 'Bij ons in de garage, hebben we een plantage…' De sfeer zat er goed in.

Arian Compen uit Soerendonk vervolgde als 'Vieze Jo'. Als fysio hanteert hij het motto 'Vandaag doet het pijn, maar morgen is het fijn!' De bekende Helmonders, als Nieky Holzken, Rianne Letchert, Jermaine de Rozario en zelfs onze Briek XXL, zoals hij de Hoogheid noemt, kwamen in zijn optreden naar voren.

De laatste kletser van deze Keiekletsavond kwam uit Heide-Venray. Als 'S'raar Gloschaar, de zwerver klom Theo Nellen met zijn grijze container het podium op. Lurkend aan zijn fles wijn nam hij het enthousiaste publiek mee in zijn verhaal over hoe hij op straat is beland.

De kop is eraf en De Keiebijters verheugen zich al op de volgende Keiekletsavond van zaterdagavond om 20.00 uur.

Meer berichten