De groep Ex-prinsen gaf een inkijkje in de herentoilet van gemeenschapshuis De Meent. (Foto: Jurgen van Hoof)
De groep Ex-prinsen gaf een inkijkje in de herentoilet van gemeenschapshuis De Meent. (Foto: Jurgen van Hoof) (Foto: Jurgen van Hoof)

Volop vermaak en variatie bij de Lindse Blaos in Leende

Roy de Leijer

50ste reeks Tonpraotersaovenden

De commissie Tonpraoten van carnavalsvereniging De Lindse Blaos kan terugkijken op een prima start van de vijftigste reeks Tonpraotersaovenden. Tijdens het uitverkochte premièreweekend kon het publiek urenlang genieten van een buitengewoon gevarieerd programma met veel kletspraat, cabaret, dans en muziek.

LEENDE - Het tempo zat er al vanaf het begin goed in. Tussen de spectaculaire openingsact 'Songs of Joy', met zangeres Iris Rulkens, en de opzwepende finale 'Mystery Lind' kreeg het publiek bijna vier uur lang een keur aan acts voorgeschoteld.

Niet alleen de liefhebbers van tonpraat en sketches kwamen daarbij aan hun trekken. Zo bracht musicalgroep Shine een 'Lindse' variant van de Lion King en kon het publiek zich eveneens vermaken met 'Ameezing Lind'. Met nummers als 'Laat de zon in je hart' en 'Het kleine café aan de haven' was het een kwartier lang inhaken geblazen.

Gymvereniging Olympia en Koninklijke Fanfare Philharmonie waren ook dit jaar de hofleveranciers van artiesten. Wouter Kerkhofs, geen onbekende voor het publiek van de Tonpraotersaovonden, praatte de optredens aan elkaar.

De Bakband verzorgde de muzikale intermezzo's en zorgde bij verschillende acts voor muzikale ondersteuning. De muzikanten moesten veelvuldig in actie komen, want het publiek kreeg in Blaospaleis De Meent liefst vijftien acts te zien.

Onder meer de dansgarde en het showballet van Olympia brachten enkele wervelende dansen. Verrassend was de dance-act 'Darth Vader'.

De vijf tonpraters slingerden veel geslaagde grappen de zaal in. Selwyn Gijsberts had de moeilijke taak om de spits af te bijten. Met een stortvloed aan woordspelingen wist hij het publiek te vermaken als dierentuindirecteur Wil de Gans. Vermakelijk was ook de zeverpraat van Dirk van der Zanden als buschauffeur Johnnie Bravo. Veel lof oogstte debutant Stefan de Kort met zijn typetje Bennie Blind.

Tonpraat van de bovenste plank was er ook van twee ervaren rotten. Zo stond William Pompen, met zijn bekende creatie Willem Wauters, voor de vierentwintigste keer in de ton. Peter Beelen hing op zijn kenmerkende wijze op het zevermeubelstuk. Als klimaatcriticus Narris van Oostrik had hij de lachers snel op zijn hand.

De groep Ex-prinsen, met een verrassende rol voor wethouder Frank de Win, gaf een ludiek inkijkje in het reilen en zeilen in de herentoilet van De Meent tijdens de Tonpraotersaovonden. Het optreden was een van de hoogtepunten van de avond.

Flink gelachen werd er ook bij de sketch van Jan Groenen, Peter Liebregts, Jan van de Kerkhof en John Galama. Met een knipoog naar de actualiteit namen zij als bouwvakkers het Centrumplan Leende op de korrel.

De overige Tonpraotersaovenden zijn op vrijdag 24, zaterdag 25, vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari. Alle avonden zijn uitverkocht.

Meer info: www.delindseblaos.nl

Meer berichten