Op 20 januari staat de gevangenenzorg in Nederland centraal bij bibliotheek Dommeldal.
Op 20 januari staat de gevangenenzorg in Nederland centraal bij bibliotheek Dommeldal. (Foto: )

André van Dongen deelt kennis over gevangenenzorg

We staan er vaak niet bij stil, maar vorig jaar hadden ruim 31.000 mensen in ons land te maken met een of andere vorm van gevangenisstraf.

Regio - Hoe reageren we als iemand uit onze omgeving in de gevangenis zit, of als we weten dat een gezin en familieleden het daar moeilijk mee hebben?

André van Dongen komt, op 20 januari, in de bibliotheek in Geldrop vertellen over de gevangenenzorg in Nederland.

Gevangenenzorg Nederland is een landelijke organisatie die gedetineerden en hun familieleden begeleidt naar een hoopvolle toekomst zonder criminaliteit. Dat gebeurt door vrijwilligers in het hele land. Zij bezoeken gevangenen in de gevangenis, maar ook de familieleden thuis, om hen te steunen en te helpen.

Spraakmaker André van Dongen werkte tot aan zijn pensionering als redacteur bij Omroep Brabant. Al meer dan 10 jaar is hij als vrijwilliger betrokken bij Gevangenenzorg Nederland. Hij komt erover vertellen, op maandagavond 20 januari, om 19.30 uur, in de bibliotheek in Geldrop. Reserveer je toegangskaartje (inclusief koffie of thee) online via de website:

www.bibliotheekdommeldal.nl

Bibliotheek Dommeldal laat graag SpraakMakers aan het woord. Om te vertellen over hun bijzondere passie of specifieke kennis.

Ben jij ook een SpraakMaker? Meld je aan in jouw bibliotheek!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden