Het marktplein in Leende was afgelopen zaterdag voor het eerst het decor van een kerst sing-along. Foto: Jurgen van Hoof
Het marktplein in Leende was afgelopen zaterdag voor het eerst het decor van een kerst sing-along. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Speciale actie vervult kerstwensen

Roy de Leijer

Eerste kerst sing-along

Volgens goed gebruik is het marktplein in Leende deze decembermaand helemaal in kerstsferen gehuld. Afgelopen zaterdag vond onder de metershoge kerstboom in het dorpshart voor het eerst een kerst sing-along plaats. Ook werd het startsein gegeven voor een speciale kerstwensenactie.

LEENDE - Bezoekers van de kerst sing-along konden zaterdag een wens opschrijven en een hieraan gekoppelde kerstbal in de 'wensboom' op het marktplein hangen.

De eindejaarsactie is een initiatief van de Lionsclubs Welschap en Kempenland en Ondernemersvereniging Leende (OVL). Samen laten zij een aantal wensen in vervulling gaan. Voor beide serviceclubs is restaurant-herberg De Scheuter het thuishonk.

"Het idee voor de wensactie is een onlangs ontstaan toen we met de collega's van Lionsclub Welschap aan de borrel zaten", vertelt Gerard te Boekhorst van Lionsclub Kempenland. Beide serviceclubs stellen een budget van 500 euro beschikbaar voor de kerstwensenactie.

"Wij willen helpen om wensen in vervulling te laten gaan. Daarbij willen we vooral gebruikmaken van onze contacten", aldus Te Boekhorst.

De wensen die in vervulling worden gebracht, worden in januari geselecteerd. Te Boekhorst: "Dan weten we ook precies hoeveel wensen we kunnen realiseren." Hij gaat uit van minimaal vijf en maximaal twintig wensen.

Iedereen, jong en oud, kan deelnemen aan de actie. Te Boekhorst: "De wensen kunnen voor iemand anders zijn, maar ook voor de aanvragers zelf." Hij geeft aan dat het vooral gaat om immateriële wensen. Het moet gaan om iets dat mensen kunnen beleven. Te Boekhorst: "Zo ben ik bekend met de wens van een oud-werknemer van de Dommelsche Bierbrouwerij. Hij wil graag nog een keer zijn oude route rijden. Door gebruik te maken van onze contacten willen we helpen om dit te realiseren. Maar er is ook ruimte voor andere wensen, zoals een bosje bloemen voor een buurvrouw die wat extra aandacht verdiend."

Wensformulieren kunnen tot dinsdag 24 december tijdens openingsuren worden ingeleverd in de wensdoos bij restaurant-herberg De Scheuter aan de Dorpstraat 52 in Leende.

Afgelopen zaterdag kon dit voor het eerst tijdens de kerst sing-along die Ondernemersvereniging Leende bij grote kerstboom op het marktplein organiseerde. Ondanks de frisse weersomstandigheden waren tientallen Leendenaren, waaronder ook bewoners van zorgcentrum Leenderhof, naar het marktplein gekomen om mee te zingen met een tiental kerstnummers. Als het aan OVL-voorzitter Peter Zuidema ligt krijgt het evenement volgend jaar een vervolg. "Het weer zit vandaag niet mee. Gelukkig is het nu droog. Bovendien moet een evenement de tijd krijgen om te groeien", zegt Zuidema, terwijl de kerstballen in de boom meedeinen met de wind.

Op kerstavond trakteren de Leendse ondernemers na de vieringen in de kerk onder de kerstboom op glühwein en warme chocolademelk.

Meer berichten