Wilma van der Rijt. Foto: archief Theo van Sambeek
Wilma van der Rijt. Foto: archief Theo van Sambeek (Foto: )

Van der Rijt naar Brunssum

HEEZE/BRUNSSUM - Wilma van der Rijt is op dinsdag 3 december voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de Limburgse gemeente Brunssum, een voormalige mijnwerkersplaats met 28.000 inwoners.

De 59-jarige Van der Rijt, geboren in Heeze en thans wethouder in Best, volgt waarnemend burgemeester en CDA-partijgenoot Gerd Leers op.

De gemeente Heeze-Leende heeft de laatste jaren vaker wethouders geleverd. Een van de bekendste is Jack Mikkers, burgemeester van de gemeente 's-Hertogenbosch.

Eind vorige maand werd Jos van Bree geïnstalleerd als de nieuwe burgervader van de gemeente Geldrop-Mierlo. Hij is geen onbekende voor Van der Rijt. Samen met haar toekomstige collega zetelde ze verschillende jaren in college van B en W in de gemeente Heeze-Leende.

Van der Rijt nam in het voorjaar van 2018 afscheid van de Heeze-Leendse politiek. Na de verkiezingen werd ze wethouder in de gemeente Best.

Van de Rijt was 8 jaar wethouder in Heeze-Leende. Daarvoor zat ze 11 jaar in de gemeenteraad. Na twee jaar wethouderschap in Best wordt ze nu burgemeester van de gemeente Brunssum.

De voordracht moet nog worden bekrachtigd door de minister van Binnenlandse Zaken. Dat besluit wordt eind januari verwacht. De datum van de officiële installatie van Van der Rijt als de nieuwe burgemeester van Brunssum moet nog worden bepaald.

Meer berichten