De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe multifunctionele accommodatie zijn ondertussen in volle gang. Foto: Jurgen van Hoof
De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe multifunctionele accommodatie zijn ondertussen in volle gang. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

MFA blijft gemoederen bezighouden

Roy de Leijer

Jaarvergadering dorpsraad

Ook na de start van de bouw blijft de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in Leende de gemoederen bezighouden. Zo bleek donderdag 21 november tijdens de drukbezochte jaarvergadering van Dorpsraad Leende.

LEENDE - De agenda van de jaarvergadering puilde uit van de onderwerpen. Aandacht was er onder meer voor het nieuwe duurzaamheidsbeleid en de reconstructie van de Oostrikkerstraat en Langstraat.

Ruim honderd Leendenaren woonden de bijeenkomst in De Scheuter bij. Zij waren vooral gekomen om te luisteren naar de toelichting van de dorpsraad op het klappen van het overleg tussen de gemeente Heeze-Leende en stichting De Meent over het nieuwe gemeenschapshuis. Ook nu de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe multifunctionele accommodatie, waar het nieuwe dorpshuis een onderdeel van is, in volle gang zijn houden de ontwikkelingen in het dorpshart de gemoederen bezig.

Het bestuur van Stichting De Meent stapte onlangs onder meer op omdat de gemeente eerder gedane toezeggingen niet zou zijn gekomen en er een groot gat bestaat tussen de verwachte inrichtingskosten. Het bestuur gaat daarbij uit van een bedrag van 640.000 euro, terwijl de gemeente 305.000 euro heeft begroot. Door dit alles is er geen wederzijds vertrouwen meer", aldus dorpsraadvoorzitter Ger Geurts, die een toelichting op het opstappen van het Meentbestuur gaf. "Wij hebben steeds aangedrongen op een oplossing voor het conflict. De stichting heeft in een gesprek met ons aangegeven dat ze bereid was tot mediation. We hadden het idee dat de partijen er samen wel uit zouden komen. Op ons voorstel is vanuit de gemeente echter geen reactie gekomen." De dorpsraad werd daarna naar eigen zeggen verrast door het snelle aanstellen van een interimmanager. "We moesten in de krant lezen dat er al een interimmanager was aangesteld door de gemeente", vertelt Geurts. De dorpsraad is inmiddels met haar in gesprek. Geurts: "We staan nog steeds achter het stichtingsbestuur, maar we beseffen ook dat we verder moeten."

De uiteenzetting van de dorpsraad riep veel vragen op bij de bezoekers van de jaarvergadering. 'Waarom horen we niets van het stichtingsbestuur en de gemeente?' En: 'waarom heeft er geen mediation plaatsgevonden.'

Na de reacties vanuit de zaal nam Henk Simkens, voorzitter van Stichting De Meent, alsnog het woord. Hij zoomde in op de door Geurts aangedragen punten en sprak de hoop uit dat het gebouw naast een prachtige buitenkant ook een mooie inrichting krijgt.

De aanwezige portefeuillehouder van de gemeente Heeze-Leende, wethouder Frank de Win, bleef in zijn rol als toehoorder. "Van tevoren is afgesproken dat de vragen die aan hem zijn gericht, schriftelijk worden beantwoord'', aldus de uitleg van de dorpsraad aan de bezoekers. Dit zorgde voor de nodige onvrede onder de aanwezigen en een groot applaus voor het afgetreden Meentbestuur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden