De afgelopen maanden is er druk gerepeteerd op de oefenzolder van KNAL.
De afgelopen maanden is er druk gerepeteerd op de oefenzolder van KNAL. (Foto: )

KNAL speelt 'Nonnen op vrijersvoeten'

Roy de Leijer

Nieuwe zaalproductie

Na maanden van repeteren brengt Toneelvereniging Kunst Na Arbeid Leende (KNAL) op zaterdag 7, zondag 8 en woensdag 11 december het zaalstuk 'Nonnen op vrijersvoeten' voor het voetlicht. Dat doet het toneelgezelschap met een flinke bezetting en een oude bekende op de regisseursstoel.

LEENDE - Regisseur Rob van der Veeke maakt zijn comeback bij de Leendse toneelvereniging. Hij volgt Boy Jansen op, die twee jaar geleden het stokje van hem overnam. KNAL kent dan ook weinig geheimen voor Van der Veeke, die ondersteuning krijgt van regieassistente Ursula van Gorp.

De kluchtige komedie 'Nonnen op vrijersvoeten' is geschreven door Jan Hoogervorst. KNAL speelt voor het eerst een van zijn stukken. Het verhaal speelt zich af in dorpshotel Het Hijgend Hert. Alles draait om drie leden uit de congregatie van de Zuchtende Zusters, een strenge kloosterorde. Totaal onverwacht krijgen zij het bericht dat hun oudoom hen een groot landgoed heeft nagelaten. En dan begint het gedonder… De dames zijn genoodzaakt om ver buiten hun comfortzone te treden, met vele hilarische ontwikkelingen tot gevolg.

De spelersgroep van KNAL neemt het publiek mee terug naar de jaren tachtig. Van der Veeke: "Wij geven onze eigen invulling aan het stuk. We hebben ervoor gekozen om terug in de tijd te gaan. Dat is niet alleen te zien aan het decor, maar ook aan de kapsels en kleding. Voor veel mensen wordt de voorstelling een feest van herkenning."

De regisseur kijkt uit naar de voorstellingen. "Ik laat mijn spelers redelijk vrij. In totaal zijn er ongeveer 35 bijeenkomsten nodig voor een uitvoering. Je ziet het proces langzaam groeien. De laatste weken worden de puntjes op de i gezet."

De Leendse toneelvereniging brengt dit jaar een compleet elftal op de planken. Van der Veeke: "Er was zoveel belangstelling dat we toch nog mensen teleur hebben moeten stellen." Ursula van Gorp vult aan: "Wij krijgen er ook nog steeds nieuwe mensen bij."

De spelersgroep van Nonnen op Vrijerssvoeten bestaat uit: Annemarie Baudoin, Anita Bekkers, Aniek van Hoef, Herbert van Breugel, Ruud Jansen, Erik van Luijtelaar, Ted Luiten, Chris Ras, Friedy Sanders, Ronald Tax, Wendy Timmermans. De twee laatstgenoemden spelen hun eerste zaalstuk.

In totaal telt de Leendse toneelvereniging ruim veertig leden. En bij de eigen jongerengroep LEF worden op dit moment vijftien jeugdleden klaargestoomd voor de wagenspelen en zaalstukken van KNAL.

Nonnen op vrijersvoeten wordt op zaterdag 7, zondag 8 en woensdag 11 december opgevoerd in gemeenschapshuis De Meent. In plaats van de gebruikelijke avondvoorstelling op zondag 8 december is er dit jaar voor het eerst gekozen voor een matinee-uitvoering. De voorstelling begint die middag om 14.15 uur. De overige uitvoeringen op zaterdag en woensdag beginnen op het vertrouwde tijdstip van 20.15 uur. Kaarten: 10 euro. Reserveren kan via 06-30055182 of www.knaltoneel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden