De winnaars van de Durpskwis 2019: Per consumptie wijzer
De winnaars van de Durpskwis 2019: Per consumptie wijzer (Foto: )

Per consumptie wijzer wint quiz

LEENDE - Het team Per consumptie wijzer heeft afgelopen zaterdag voor de tweede keer De Lindse Durpskwis gewonnen. Na een spannende ontknoping in gemeenschapshuis De Meent in Leende mochten de quizzers opnieuw de Lindse Durpskwisbokaal omhoog houden.

Tijdens de derde editie van de Lindse Durpskwis kregen de teams in totaal elf categorieën met elf vragen voorgeschoteld. Na een avondvullend programma op zaterdag 9 november met breinbrekers, puzzels doe- en zoekopdrachten waren de teams nog niet uitgespeeld. Afgelopen zaterdag stond er nog een laatste quizronde met geluids- en filmfragmenten op het programma. Ook moest de teams hun eigen 'Rembrandt' inleveren.

Voor Per consumptie wijzer is het podium van De Lindse Durpskwis bekend terrein. Het team won in 2017 de eerste editie van het Leendse quizspektakel. Vorig jaar eindigden de Leendenaren op de tweede plaats. In De Meent wachtte het team afgelopen zaterdag een spannende finale. Per consumptie wijzer noteerde uiteindelijk 756 punten. Het verschil tussen met de nummer drie, Mafketel Chicks, bedroeg slechts zes punten. Op de twee plaats eindigde het team De Plekzakken met 752 punten.

De winnende groepen ontvangen ieder een geldbedrag dat ten goede komt aan het verenigingsleven in Leende. Samen mogen ze een totaalbedrag van 850 euro verdelen.

Meer berichten