Een conditioneel zware beproeving stond de deelnemers te wachten bij het Hungry Hippo-spel in De Meent.
Een conditioneel zware beproeving stond de deelnemers te wachten bij het Hungry Hippo-spel in De Meent. (Foto: )

Dorpsquiz zorgt opnieuw voor veel pret

Roy de Leijer

Tweede editie Lindse Durpskwis

Een drukte van belang was het afgelopen zaterdag in Leende en Leenderstrijp. Verdeeld over ruim zestig teams werd er door honderden quizlustigen deelgenomen aan de derde editie van de Lindse Durpskwis.

LEENDE - Er werd onder meer gequizd in huiskamers en clubgebouwen. Daarnaast moesten teamleden de deur uit, op zoek naar antwoorden en voor het verrichten van verschillende doe-opdrachten. De dorpsquiz bracht zodoende veel mensen op de been. Of beter gezegd op de trappers. Dit moet voor veel nietsvermoedende automobilisten een bijzondere gewaarwording zijn geweest omdat de meeste fietsen uitbunding met feest- en sfeerverlichting waren versierd. De teams konden hiermee extra punten verdienen en waren daarnaast zichtbaarder in het verkeer.

Om klokslag zeven uur ging de Lindse Durpskwis van start. Na het ophalen van het quizmateriaal in gemeenschapshuis De Meent namen de teams snel hun intrek in huiskamers en clublokalen.

In het Kloosterhof, het verenigingsgebouw van Koninklijke Fanfare Philharmonie, werd ook dit jaar volop getelefoneerd en gegoogeld door het team We hauwe nie van vaoren. Teamcaptain Denise Groenen geeft aan dat de beproefde tactiek van vorig jaar opnieuw wordt toegepast. Toen won de groep de tweede editie van de dorpsquiz. Groenen: "We hebben onze waslijn er weer bijgepakt. We zijn in totaal met vijfentwintig mensen, waaronder twee coördinatoren die een oogje in het zeil houden."

Net als vorig jaar kregen de teams elf categorieën met elf vragen voorgeschoteld. "Behalve een groot aantal algemene vragen hebben we geprobeerd de quiz een beetje 'Linds' te maken", vertelt Marijn van den Boomen, voorzitter van de Comkwissie van carnavalsvereniging De Lindse Blaos. De Leendse was de afgelopen weken nergens 'veilig' voor nieuwsgierige dorpsgenoten. De voorpret werd er alleen maar groter door, aldus Van den Boomen: "In de supermarkt is het een paar keer voorgekomen dat ik door mensen ben gevolgd. Dan bleef ik een tijdje voor een schap met vreemde producten staan."

"Voor een van de vragen hebben we spreuken op de gevels van woningen in het dorp gefotografeerd. Dat hebben we zo onopvallend mogelijk proberen te doen. Gelukkig gaat een van onze commissieleden graag wandelen met de kinderwagen."

Een conditioneel zware beproeving stond de deelnemers te wachten bij het Hungry Hippo-spel in De Meent. Daar moesten duo's met behulp van een meubelhondje en een plastic mand zoveel mogelijk gekleurde balletjes verzamelen. Bij Chiel Galama en Vincent Tartwijk van carnavalsvereniging Hatseflats bleef te teller steken op honderd. Galama: "Het was conditioneel behoorlijk zwaar. Het gaat ons echter niet om de winst. Wij doen puur mee voor de gezelligheid."

De finale wordt zaterdag gehouden in De Meent. Na een laatste spelronde vindt de prijsuitreiking plaats. Daarna is er een feestavond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden