Basisschool Merlebos kreeg een leuke opdracht tijdens Kunstsmullen.
Basisschool Merlebos kreeg een leuke opdracht tijdens Kunstsmullen. (Foto: )

Merlebos op onderzoek uit: Wat doen krachtstokken met je?

Ook dit jaar stuurt de Parel van Brabant de jongste journalisten van de gemeente Heeze-Leede op pad om in de lokale cultuuronderwerpen te duiken. Deze week ging basisschool Merlebos aan de slag.

Curt, Devin, Gijs, Ruben en Vico uit groep 8 maakten trokken de journalistenjas aan en maakten een artikel over Kunstsmullen:

Heeze-Leende - De laatste zes jaar hebben we in Heeze Kunstsmullen, met steeds een ander onderwerp. Onze school, basisschool Merlebos, deed ook weer mee en we kregen een leuke opdracht. We moesten allemaal een 'Krachtstok' maken die op de kunstwandelroute in het bos bij Kapellerput werd neergezet.

Curt: "Er kwam een mevrouw op school die in Peru was geweest. Daar zag ze een jongen die elke dag alleen was. Toen ging de mevrouw naast hem zitten omdat ze vond dat hij eenzaam was. Ze ging hem vragen stellen en hij zei: "Ik voelde me alleen." Daarom had hij een krachtstok gemaakt en voelde hij zich beter. Dat vond die mevrouw indrukwekkend en het jongetje gaf zijn krachtstok aan haar door. Als je zelf genoeg kracht hebt kun je de stok doorgeven aan iemand anders.

Ook bracht de mevrouw van Kunstsmullen stenen voor ons mee."

Devin: "Alle kinderen van de Merlebos hebben een eigen krachtstok gemaakt, wij zelf ook. Je kreeg ook een goed gevoel als je elkaar kon helpen. We moesten de kleuters helpen met hun stok omdat ze het nog niet zo goed wisten."

"Bij het maken van zijn krachtstok kreeg ik zelfvertrouwen" vindt Gijs, "de stokken staan nu op een zandveld bij het water, net als in het verhaal dat wij te horen kregen. De bedoeling is dat je ook kracht krijgt en je blijft goed." Curt: "Je mocht er alleen aan werken als je in een goed humeur was want als dat niet zo was zou er verkeerde kracht komen."

De meeste kinderen zijn al naar de tentoonstelling geweest, deze keer was het echt mooi. Je zag mooie onderwerpen zoals het 'regenbooglint'.

Meer berichten