Het paleis van justitie in Den Bosch
Het paleis van justitie in Den Bosch (Foto: )

PVGE bezoekt het paleis van justitie

Heeze-Leende - De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert op vrijdag 15 november een bezoek aan het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch. Verzamelen bij het paleis (Leeghwaterlaan) om 12.15 uur, om 12.30 uur begint de rondleiding. Het ligt pal achter het NS station Den Bosch, Leeghwaterlaan.

Allereerst is er via een rondleiding de architectuur binnen en buiten te zien, maar daarnaast is er vaak de mogelijkheid om een niet besloten rechtszitting mee te maken vanaf de tribune. Dat laatste hangt af van wat er die dag behandeld wordt. De buitenzijden van het gebouw bestaan bijna helemaal uit kantoren die het publieksgedeelte met de zittingszalen omsluiten. Daar werken de ruim 1000 medewerkers.
Het gedeelte waar de rechtszittingen plaatshebben, is als een 'glazen doos' op het binnenplein opgesteld. De glazen entree geeft toegang tot het publiek gedeelte van het Paleis.

Vooraf aanmelden (verplicht) voor 8 november:
Hans Verhoeven jpverhoeven@onsmail.nl, met vermelding van lidnummer, telefoonnummer of e-mail. Aanmelden is nodig om het aantal gidsen te kunnen bepalen.
Bijdrage: Gratis voor PVGE leden van alle afdelingen. Niet leden betalen 5 euro per persoon.
Reis: OV is erg handig: trein van 11.47 uit Eindhoven komt om 12.06 in den Bosch.

Meer berichten