Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders. Foto: Kees Martens
Hans van Gorp, Toon Maas en Piet Snijders. Foto: Kees Martens (Foto: Kees Martens)

'Nawdèwir' doet 't Perron aan

Van de redactie

Theater in Heeze

Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders komen donderdag 21 november met het Brabantse theaterprogramma Nawdèwir naar dorpshuis Het Perron in Heeze.

Heeze - De jonge senioren uit Someren en Asten hopen het publiek te kunnen plezieren met een verrassende kijk op het ouder worden. Enkele vragen werden hen voorgelegd.

Na 'Vruuger waar alles bitter' presenteren jullie dit seizoen 'Nawdèwir'. Hoe gaat het daarmee?

Hans van Gorp: "Uitstekend. We mogen 'Nawdèwir' dit seizoen zeker 20 keer spelen. Dat is niet gek in theaterland."

Waarin verschilt Nawdèwir van jullie vorige programma?

Piet Snijders: "Ons eerste programma was een uitprobeersel: is het leuk als je een zanger, een dichter en een verhalenverteller samen op één podium zet? Dat pakte goed uit, maar tegelijk waren er verbeteringen mogelijk. In ons nieuwe programma gaan we voor méér humor, méér muziek en méér samenspel."

Wat is nu voor jullie persoonlijk het leuke van Nawdèwir?

Toon Maas: "In Nawdèwir kan ik mij vertrouwde podiumdisciplines als muziek en clownerie combineren met nieuwe uitdagingen als tekstgebruik, zang en cabaretachtige nummers." Hans: "Ik geniet van de afwisseling. In 'Nawdèwir' liggen ernst en humor dicht bij elkaar. Voor mij werkt de combinatie van goede teksten met mooie muziek erg goed." Piet: "Ik vind het een uitdaging om een pittig onderwerp als 'het ouder worden' - met daarbij de onvermijdelijke 'Nawdèwir'-ongemakken - zodanig uit te diepen dat de mensen er de humor én de tragiek in herkennen en erom kunnen lachen."

Waarom zouden de mensen naar jullie voorstelling moeten komen?

Toon: "Omdat oud worden 'hip' is, zeker als dat vertolkt wordt door mensen die jong van geest zijn."

Voor wat voor 'n publiek spelen jullie het liefste?

Hans: "Het mooiste is een gemengd publiek qua leeftijd. Maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Zolang de mensen maar geen platte lol verwachten, want dat brengen we niet."

Is jullie programma lichtvoetig of eerder zwaar?

Toon: "We gaan lastige onderwerpen niet uit de weg, maar de toon is licht."

Hoe voelt het om in deze combinatie op het theaterpodium te staan?

Hans: "We vullen elkaar goed aan. Privé zijn we niet heel close, maar we vinden elkaar in de liefde voor Taal, Muziek en Theater. En die willen we graag delen met het publiek."

Nawdèwir, Brabants theater met Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders. Donderdag 21 november, 20.15 uur in Het Perron, Schoolstraat 48 in Heeze. Kaarten à 12,50 euro inclusief pauzedrankje bij Het Perron of via

www.hansvangorp.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden