Het team Haisjô, DOE IETS! werd zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de derde editie van Dorpsquiz Heeze. Foto: Mientje van den Heuvel
Het team Haisjô, DOE IETS! werd zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de derde editie van Dorpsquiz Heeze. Foto: Mientje van den Heuvel (Foto: Photo-Holland.nl)

Haisjô, DOE IETS! wint Dorpsquiz Heeze

Roy de Leijer

Ook Leende besmet met quizvirus

Haisjô, DOE IETS! heeft de derde editie van Dorpsquiz Heeze gewonnen. Het team won het quizspektakel ook al in 2017. De prijsuitreiking vond zaterdag plaats tijdens het drukbezochte eindfeest in dorpshuis 't Perron.

HEEZE - Na avondje stevig quizzen op zaterdag 26 november zaten de deelnemende groepen een week lang in spanning over de uitslag van de dorpsquiz. Tijdens de afsluitende feestavond in dorpshuis 't Perron mocht winnaar Haisjô, DOE IETS! niet alleen de felbegeerde wisselbeker, maar ook een cheque van vijfhonderd euro in ontvangst nemen. Dit bedrag wordt geschonken aan Stichting Brabantsedag.

De groep De Bingoclub 2.0, de winnaar van vorig jaar, eindigde op de tweede plaats. De prijs van driehonderd euro gaat naar Stichting Help Other People Especially (HOPE). Quizteam Natte Zeem werd derde. De debuterende groep schenkt de prijs van tweehonderd euro aan Stichting Wensambulance

Medeorganisator Karen Denton van Stichting Dorpsquiz Heeze kijkt tevreden terug op de derde editie van het quizspektakel. "Hoewel er zich dit jaar minder teams dan voorgaande jaren hadden ingeschreven, is het totaal aantal deelnemers met twaalfhonderd ongeveer op hetzelfde niveau gebleven."

Na feedback van de deelnemers werden er dit jaar wat wijzigingen doorgevoerd. Denton: "De dorpsquiz werd niet per se heel veel gemakkelijker bevonden, maar wel veel afwisselender en leuker. Veel deelnemers waren blij dat er nog genoeg pittige, gekke en bijzondere vraagstukken waren, waar ze hun tanden in konden zetten. Wel werd ervaren dat ze nu vaker de code konden kraken en tot oplossingen konden komen. Ook veel kinderen hebben zich vermaakt met de opdrachten."

De derde editie van de dorpsquiz wordt binnenkort geëvalueerd. Denton: "Dat doen we waarschijnlijk niet alleen met de leden van onze denktank, maar opnieuw ook met vertegenwoordigers van de quizgroepen. Daarnaast gaan we onze ervaringen uitwisselen met de organisatoren van dorpsquizzen in de omliggende dorpen."

Verschillende teams hadden zich dit jaar versterkt met nieuwe leden. Denton: "De quiz heeft mensen echt bij elkaar gebracht. Er zijn verscheidene groepen die samen zijn gegaan. Ook nieuwe deelnemers hebben zich aangesloten. Doordat deze mensen elkaar vaak van tevoren niet kenden zijn er nieuwe contacten gelegd. Dat vinden we mooi om te horen, want verbinden is een van onze doelstellingen."

Durpskwis

Zaterdag heerst het quizvirus in Leende. Dan houdt carnavalsvereniging De Lindse Blaos de derde editie van de Lindse Durpskwis. Die avond strijden ruim zestig teams om de Durpskwisbokaal én de hoofdprijs van vijfhonderd euro. Een week later, op zaterdag 16 november, wordt in gemeenschapshuis De Meent de grote finale van de dorpsquiz gehouden. Na de laatste spelronde en het bekendmaken van de uitslag begint het eindfeest.

Meer berichten