De voorlichtingsavond vindt plaats op woensdag 6 november. Het wandelevenement zal plaatsvinden op zaterdag 6 en zondag 7 juni.
De voorlichtingsavond vindt plaats op woensdag 6 november. Het wandelevenement zal plaatsvinden op zaterdag 6 en zondag 7 juni. (Foto: )

Strijd mee tegen kanker tijdens Samenloop voor Hoop

Woensdagavond 6 november vindt er op het Strabrecht College in Geldrop een voorlichtingsavond over de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo plaats. De voorlichting is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over dit wandelevenement dat in 2020 voor de derde keer in de gemeente plaats zal vinden. Deze SamenLoop staat ook open voor eregasten uit Heeze en Leende (mensen die ooit de diagnose kanker hebben gehad) en datzelfde geldt voor teams.

Heeze-Leende - De avond begint om 20.00 uur, duurt tot 21.15 uur en is in de aula van het Strabrecht College aan het Grote Bos 2. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. Vooraf aanmelden is wenselijk en kan via teamsslvhgeldropmierlo@gmail.com

De SamenLoop voor Hoop is een bijzonder evenement speciaal voor iedereen die -direct of indirect- met kanker te maken heeft. Gedurende een 24 uur durende wandelestafette wordt samen stilgestaan bij kanker en het leven gevierd. Zowel teams als eregasten kunnen zich hiervoor aanmelden. Het evenement vindt plaats op 6 en 7 juni 2020. Omdat het evenement een regionaal karakter heeft zijn ook geïnteresseerden uit bijvoorbeeld Eindhoven, Nuenen, Heeze en Leende van harte welkom.

Na een korte algemene introductie over wat een SamenLoop zoal inhoudt, zal Mieke van den Boom meer informatie geven over wat teams van hun deelname aan het weekend mogen verwachten en wat er van hen wordt verwacht. Teams kunnen zich vanaf nu aanmelden op de website. Ook de 'teams in wording' en natuurlijk ook de mensen die er over nadenken om mee te doen, zijn van harte welkom op deze avond.

Collegavrijwilligers zullen meer vertellen over de KinderLoop op zondagochtend 7 juni, over de verschillende ceremonies tijdens het weekend en over het programma voor de eregasten. Eregasten zijn zij die ooit de diagnose kanker hebben gehad. Speciaal voor hen en hun partners wordt de SamenLoop een weekend zonder zorgen. Met als belangrijk uitgangspunt: 'niets moet, alles mag'.

Meer informatie over de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo is te vinden op de facebookpagina SamenLoopGM en op de website www.samenloopvoorhoop.nl/geldropmierlo

Meer berichten