Bijschrift foto:Een klein modderplaatsje in de buurt van het erf helpt zwaluwen aan hun benodigde bouwmateriaal. Goed te realiseren bij een koepad of drinkplaats.
Bijschrift foto:Een klein modderplaatsje in de buurt van het erf helpt zwaluwen aan hun benodigde bouwmateriaal. Goed te realiseren bij een koepad of drinkplaats. (Foto: )

ErvenPlus2.0 van start

Heeze-Leende - Gemeente Heeze-Leende en Brabants Landschap hebben groen licht voor de uitvoering van ErvenPlus2.0. Via een beschikkingsbrief heeft de Provincie Noord-Brabant laten weten financiële middelen beschikbaar te stellen om het project te ondersteunen. Daarmee kan een vervolg worden gegeven aan de eerste periode, die liep van 2016 tot en met 2018. Brabants Landschap zal nauw samenwerken met Orbis, gemeenten, vrijwilligers en lokale (agrarische)natuurverenigingen. In Heeze-Leende is Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind nauw betrokken bij de uitvoering van ErvenPlus. Doel van ErvenPlus2.0 is het verbeteren van het leefgebied van erfbewonende soorten. Het gezamenlijke doel is om 500 landschappelijk waardevolle erven te creëren met de steenuil, boerenzwaluw en huismus als iconen voor een hoge biodiversiteit. Denk daarbij aan het aanbrengen van beplanting, bieden van nestgelegenheid en het uitvoeren van andere soortgerichte maatregelen. Vanaf 1 oktober kunnen mensen met een erf buiten de bebouwde kom zich aanmelden via brabantslandschap.nl/ervenplus. Er is beperkt budget dus wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor meer informatie: www.brabantslandschap.nl/zelf-aan-de-slag/vrijwilligerswerk/erfvogels

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden