Model Britt van de Sande (14) uit Leende wacht met spanning op de uitslag van de Elite Model Look casting.
Model Britt van de Sande (14) uit Leende wacht met spanning op de uitslag van de Elite Model Look casting. (Foto: )

Britt uit Leende schittert op de catwalk

Fransje Thijssen

Model in de dop

Naar één punt kijken, voeten voor elkaar, het hoofd omhoog als aan een touwtje, rechtop met ontspannen schouders; het is heel wat om aan te denken maar het gaat haar goed af. Britt van de Sande (14) uit Leende wil dolgraag model worden. Met haar natuurlijke uitstraling, haar mooie lengte en prachtige haar, gaat dit vast lukken. Tijdens de nationale finale van Elite Model Look Nederland 2019 zal zij op 12 oktober in Aalsmeer de Goldwell Hairshow lopen.

Valkenswaard - Uit duizenden modellen in spé is Britt door Goldwell Benelux gekozen als een van de vijftien finalisten. Het netwerk Elite Model World is gevestigd in 52 landen, in 30 landen wordt een Elite Model Look georganiseerd. Uit elk land wordt een jongen of meisje geselecteerd als winnaar. De winnaars komen samen op de catwalk voor deze finale, het zijn acht jongens en acht meisjes. Een van de acht meisjes is Filou Jansen uit Leende. Daarnaast zijn door Golwell, partner van Elite Model Look, voor de Goldwell Hairshow ook tien meisjes en vijf jongens gekozen, waaronder Britt van de Sande uit Leende. "Ik had het niet verwacht en was heel blij. Ik liep naar de jury en gaf ze een hand, het was een leuke ervaring."

Op haar vierde jaar poseerde Britt al voor de telefoon van haar moeder. Ze kwam in aanraking met modellenbureau Cachet in Eindhoven en haar foto's hadden succes op Facebook en Instagram. Regelmatig gaat ze naar fotoshoots, samen met haar moeder die het heel leuk vindt voor haar dochter. Britt zit op Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard, waar ze profiel Zorg & Welzijn volgt. "De school werkt echt mee, maar ik moet wel goede cijfers halen."

Het modellenwerk ziet Britt los van school. "Ik begin er nooit zelf over, alleen als iemand ernaar vraagt. Soms is het moeilijk als vriendinnen een pizzabroodje of een croissant eten en ik komkommer, appel en paprika bij me heb. "Je moet veel doen en veel laten zoals snoepen of alcohol drinken."

Dit vindt Britt niet erg want ze wil haar doel bereiken: model worden voor high fashion. Om modellenmaten te krijgen gaat ze naar fitness. Zonder make-up voelt Britt zich zekerder: "Alleen een beetje tijdens school, niet bij het uitgaan. Hoe meer modellenwerk ik doe, hoe minder make-up ik ben gaan dragen. Zonder make-up heb ik het gevoel dat mensen mij beter kunnen zien." Met haar mooie haardos is alles mogelijk: Een vlecht, een staart, een knot, krullen of gestyled maar los vindt ze toch het mooiste.

Modellen worden niet alleen op hun uiterlijk geselecteerd, ook de persoonlijkheid is belangrijk. "Je moet het kunnen accepteren als je niet gekozen wordt, soms moet lang in spanning wachten terwijl je op hoge hakken staat." Britt heeft geen last van concurrentie van andere modellen: "Ik gun het een ander ook, ik ben niet de beste, we zijn allemaal goed."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden