De denktank van Stichting Dorpsquiz Heeze.
De denktank van Stichting Dorpsquiz Heeze. (Foto: )

Derde editie Dorpsquiz Heeze

Roy de Leijer

Inschrijven nog mogelijk

Dorpsquiz Heeze bracht de afgelopen jaren telkens honderden quizzers op de been. Op zaterdag 26 oktober wordt de derde editie van het puzzel- en quizspektakel gehouden. Teams die zich willen buigen over tientallen hersenkrakers, kennisvragen, zoek- én doe-opdrachten kunnen zich nog aanmelden.

HEEZE - De teller staat inmiddels op ruim vijftig teams. "Daar mogen nog wel een aantal groepen bijkomen", zegt medeorganisator Karin Denton. Vorig jaar namen er tachtig teams deel aan de quiz, die als 'zeer pittig' werd omschreven. Denton: "Dat is ook een van de geluiden die we tijdens de evaluatie hebben gehoord. De deelnemers omschreven de quiz als heel erg moeilijk. Een andere opmerking was dat er te veel vragen en opdrachten waren. Met veel enthousiasme zijn we hiermee aan de slag gegaan. Wij hebben de quiz gemakkelijker en afwisselender gemaakt. Sommige onderdelen kunnen prima door kinderen worden opgepakt." Het aantal vragen en opdrachten ligt iets lager dan vorig jaar. "De opzet blijft echter hetzelfde. Het is niet de bedoeling dat alle vragen en raadsels worden opgelost. Teams moet de quizmap eerst goed doornemen en dan bekijken welke onderdelen het beste bij hun leden passen."

"Met onze denktank van twaalf personen zijn we bijna een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Gemiddeld komen we een keer in de twee weken bij elkaar om de vragen te bespreken en bij te schaven."

Denton vindt het jammer dat een aantal teams ondanks de wijzigingen heeft afgezien van deelname. Andere groepen zijn samengegaan vanwege de krappe bezetting. Denton: "Teams die graag mee willen doen, maar te weinig leden hebben kunnen altijd een oproep doen via onze website of social media. We adviseren een team van vijftien tot twintig personen."

Alle hulpmiddelen die worden ingezet, zoals telefoons, laptops en encyclopedieën, mogen de teams zelf bepalen. De deelnemers kiezen een 'thuisbasis', bijvoorbeeld een verenigingslokaal, huiskamer of kroeg, waar vandaan ze opereren. Gemotoriseerd vervoer is niet toegestaan.

Op zaterdag 26 oktober om 18.30 uur kunnen de 'quizpaketten' door de teamcaptains worden opgehaald bij Tapperij De Zwaan in Heeze. De winnaar van de dorpsquiz wordt op zaterdag 2 november bekend gemaakt. Dit gebeurt tijdens een feestavond in dorpshuis 't Perron in Heeze. Het gratis toegankelijke eindfeest begint om 20.00 uur. De tussenliggende periode gebruikt de organisatie om alle quizboeken na te kijken.

De organisatie stelt geldprijzen voor een aantal winnende teams beschikbaar. De teams kunnen deze prijzen toekennen aan een lokaal goed doel. Het team met de hoogste score ontvangt de Dorpsquiz Heeze Wisseltrofee.

Het inschrijfgeld bedraagt 35,- euro per team. Inschrijven kan tot tien dagen voor de dorpsquiz. Voor meer info en inschrijven:

www.dorpsquizheeze.nl

Meer berichten